banner388
banner390
banner410
banner408

MHP'li Usta: Kararlılığınızı gösterin

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, "Dış politikada muhataplarınızın sizin kararlılığınızı görmesi lazım. En önemli şey, bana göre, budur" dedi.

banner269

MHP'li Usta: Kararlılığınızı gösterin

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, "Dış politikada muhataplarınızın sizin kararlılığınızı görmesi lazım. En önemli şey, bana göre, budur" dedi.

26 Ekim 2017 Perşembe 08:59
MHP'li Usta: Kararlılığınızı gösterin

Samsun haber - Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, söz aldığı TBMM Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Dış politika konusunda kararlılığın önemine değinen Usta, "Dış politikada muhataplarınızın sizin kararlılığınızı görmesi lazım. En önemli şey, bana göre, budur; biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu yönde gayret sarf ediyoruz" dedi.

"KOKUSU ORTAYA ÇIKACAKTIR"

Barzani'nin direniş göstermeden kaçması akıllarda soru işareti bıraktığını ifade eden Usta, "Genel Başkanımızın da dediği gibi; Barzani’nin çok kısa sürede, hiçbir karşı direniş göstermeden kaçıp gitmesi ister istemez şüphelere, soru işaretlerine neden olmuştur. Şayet, Kerkük özelinde yeni ve kabul edilemez siyasi bir tasarım ve planlama için düğmeye basılmışsa, buna da maşalık görevine talip peşmerge ön açmışsa pek yakında bunun kokusu elbette çıkacaktır. Bilinsin ki, Kerkük’ün statüsü üzerinde kumar oynamak için masaya oturan güç ve çevreler mutlaka Türkmenlerin varlık ve tarihi haklarını da hesaba katmak, dikkate almak mecburiyetindedir. Bir defa, burada Irak Merkezî Hükûmetinin öncülüğünde diyalog süreci başlatılmalıdır. Bunu yaparken Irak'ın bağımsızlığı ve üniter yapısının hiçbir şekilde bozulmaması bizim üzerinde durduğumuz en önemli bir hususiyettir" diye konuştu.

"KENDİ EVLERİNE DÖNMELİLER"

Türkmen konusunun ele alınması gerektiğine değinen Usta, "Kerkük'ün siyasi ve idari nihai statüsünün belirlenmesinde de bir defa, ilk atılması gereken adım, normalleşmenin sağlanmasıdır yani orada bozulan nüfus yapısının düzeltilmesi gerekiyor. Özellikle, ABD işgalinin başladığı 2003 yılına geri gidilmeli; orada yurdundan zorla sürülen insanların yurtlarına kavuşması sağlanmalı, oraya göç ettirilenlerin de kendi memleketlerine, kendi evlerine dönmesi sağlanmalı. Bundan sonra yapılacak bir sayımdan sonra nüfus yapısı ortaya çıktıktan sonra da Kerkük'ün statüsünün belirlenmesi yoluna gidilmelidir. Bizim söylediğimiz budur” diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 26.10.2017 17:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.