banner388

MHP'li Usta doktorların sorunlarına değindi

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, mecliste doktorların sorunlarına değindi.

MHP'li Usta doktorların sorunlarına değindi

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, mecliste doktorların sorunlarına değindi.

09 Kasım 2017 Perşembe 10:44
MHP'li Usta doktorların sorunlarına değindi

Samsun haber - Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta TBMM Genel Kurulunda doktorların sorunlarını dile getirerek düzenlemeler yapılması gerektiğini vurguladı.

"TEKRARDAN DÜZENLENMELİ"

Hekimlerin en büyük sorunlarından birisinin nöbet süreleri olduğunu belirten Usta "Sorunlardan bir tanesi nöbet süreleriyle ilgili husus. Bilindiği üzere, hekimlerin otuz altı saate varan nöbetleri var, uzun süreli bu nöbetler hekimlerimizde ruhsal ve bedensel rahatsızlıklara da neden oluyor. Son yaşanan olaylarda 3 hekimin intihar ettiğini biliyoruz, bu bizi derinden üzmüştür. Bu anlamda, bu nöbet sürelerinin tekrar bir düzenlenmesi ve beraberinde denetiminin sağlıklı bir şekilde yapılması lazım” dedi.

"ACİLEN GÜNDEME ALINMALI"

Güvenlik soruşturmalarının uzun sürdüğünü vurgulayan Usta, "Ülkemizde yaşanan sıkıntılardan dolayı güvenlik soruşturmalarının uzun vakit aldığını biliyoruz, diğer personelde de aslında aynı sorun var ancak soruşturmaları bir şekilde hızlandırmanın yoluna bakmak lazım. Ağustos ayında yapılan atamalar ve daha sonra ekim ayında yapılan büyük atama sonucunda güvenlik soruşturmalarının daha bitmemesi nedeniyle hekimler işe başlayamamışlardır. Burada ciddi bir mağduriyet vardır, aynı zamanda da hizmette aksamaya neden olmaktadır. Konu acilen gündeme alınmalıdır" diye konuştu.

"GÖRMEZDEN GELEMEYİZ"

Eş durumunda şartların çok ağır olduğuna değinen Usta, "Eşi özel sektörde çalışan bir hekimi düşünün. Eşinde 1440 gün prim ödeme şartı aranıyor onunla aynı bölgede çalışabilmesi için; bu, diğer sağlık personelinde yedi yüz yirmi gün. Ayrıca diğer bir şart da 1440 günün yanı sıra doktor, eczacı ve diş hekimlerinde, tayin istedikleri yerin 5. ve 6. Hizmet Bölgesi veya C ve D hizmet grubu ili olması şartı aranıyor. Bunlar çok ağır şartlar. Aile bütünlüğünün korunması da her yönüyle önemlidir. Bir taraftan da bazı yörelerimiz de belki hizmet almakta veya doktor bulmakta sıkıntı çekiyor. Bunların iyi bir şekilde dengelenmesi lazım. Denge kurulurken sıkıntıyı da görmezden gelmemek lazım. Bu anlamda doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın sorunlarını görmezden gelemeyiz” dedi.

"TEŞVİK VERİLMELİ"

Konuyla ilgili öneride bulunan Usta; “Çalışanı, gayret edeni ödüllendirmek açısından Tıpta Uzmanlık Sınavında veya normal tıp fakültelerinde birinci olan, birincilikle okulu bitiren öğrencilerimizin atama yerlerini kendilerinin seçmesine ilişkin bir teşvikin verilmesinin önemli olduğunu düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sibel sibel 2017-11-09 12:57:03

Özelde çalışan sağlıkçılar da yıpranma payı alabilirmi devlette çalışanlar gibi.