banner388
banner390
banner410
banner408

MHP'li Usta'dan önemli uyarılar

Samsun Milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erhan Usta, ekonomiyle ilgili önemli uyarılarda bulundu.

banner269

MHP'li Usta'dan önemli uyarılar

Samsun Milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erhan Usta, ekonomiyle ilgili önemli uyarılarda bulundu.

05 Aralık 2017 Salı 11:54
MHP'li Usta'dan önemli uyarılar

Samsun haber - Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından Samsun Milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erhan Usta, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye uyarılarda bulundu.

MHP'li Usta twitter adresinde yaptığı açıklamada, "1999 yılında başlatılan dezenflasyon programı çerçevesinde enflasyonun hızla düştüğü 2002'den beri, Yurtiçi Üretici Fiyatları Endeksinde %17,3 ile en yüksek artış gerçekleşti.  Ara malında artış %23,4 oldu ki bu, yakın vadede hiç de iyi bir sinyal değil” dedi.

GELİNDE ENŞİE ETMEYİN

Tüketici Fiyatları Endeksinde de bu duruma benzer bir tablo olduğunu vurgulayan Usta, "Enflasyonda 2003'den beri %13 ile en yüksek artış gerçekleşti. Ulaştırmada %18,6 ve gıda ve alkolsüz içeceklerde %15,8 artış söz konusu. Gelin de, endişe etmeyin Sayın Bakan" diye konuştu.

CİDDİ BİR RİSK

Petrol fiyatlarındaki gelişmelerin risk yarattığına değinen MHP'li Usta, "Bir an önce güven ortamını sağlayacak tedbirler alarak, TL'deki değer kaybının devam etmesinin önüne geçmek gerekmektedir. Ayrıca, enflasyon ile mücadele edilecekse, para ve maliye politikalarında bir miktar sıkılaştırmaya gidilmesi kaçınılmaz olacaktı" şeklinde ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.