banner388

MHP'li Usta'dan KİT'lerle ilgili açıklama

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, KİT’lerde çalışanlar ve personellerle ilgili açıklama yaptı.

MHP'li Usta'dan KİT'lerle ilgili açıklama

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, KİT’lerde çalışanlar ve personellerle ilgili açıklama yaptı.

01 Şubat 2018 Perşembe 15:09
MHP'li Usta'dan KİT'lerle ilgili açıklama

Samsun haber - MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, taşerona kadro yasayından faydalanamayan KİT'lerle ilgili TBMM Genel Kurulunda açıklama yaptı.

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan MHP'li Usta, "Sosyal yardımlaşma vakıflarında çalışan insanlarımız var, yaklaşık on bin kişi. Biliyorsunuz, sosyal yardımlaşma vakıfları ciddi bir iş görüyor, ciddi bir hizmet görüyorlar; kullandıkları kaynak kamu kaynağı, yaptıkları iş aslında bir kamu görevi; işe alınış tarzlarına baktığımızda, bir memurda aranan şartların hepsi aranıyor, sınavla giriliyor, lisans mezunu olma şartı aranıyor yani tamamen bir memuriyete giriş şartlarını da taşıyor bu arkadaşlar fakat bunlar bu kapsamda değerlendirilmiyor, bunlara da kadro verilmeli" dedi.


MHP'li Usta, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada SYDV çalışanlarına kadro verilmesini düzenleyen Kanun Teklifini, gerekçeleri ile TBMM Başkanlığına sunduğunu açıkladı.

TAZMİNAT VE HAKLARDAN FERAGAT

Kanun Teklifinin gerekçesinde, “Ülkemizin değişik il ve ilçelerinde bulunan bin adet Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında yaklaşık 10 bin personel çalışmaktadır. Yaklaşık 30 milyon vatandaşımıza 40 farklı yardım kalemi ulaştıran bu personeller, kamusal bir hizmet yürütmektedir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında çalışanlar; yıllık maaş artışı, kıdem artışı, eğitim bilgilerinin güncellenmesi (lisans, yüksek lisans, doktora vb.) konularında devletin verdiği haklardan, ilçelerdeki mütevelli heyetlerinin farklı uygulamaları sebebiyle eşit bir şekilde yararlanamamaktadır. Çalışanların tayin talepleri karşılanamamakta ve aile birliktelikleri sağlanamamaktadır. Vakıftan vakıfa geçişin sağlanabildiği durumlarda ise çalışanlar, bir takım tazminat ve haklardan feragat etmek durumunda kalmaktadır" denildi.

"NİTELİKLİ PERSONELLER BAŞKA KURUMLARA GEÇİYOR"

MHP'li Usta, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanları, KPSS puanı ile mülakata girmeye hak kazanarak güven ve liyakat esaslarına göre devlet memuru olabilme şartlarına sahip olmaları halinde işe alınmaktadır. Devlet memuru olma şartlarına sahip eğitimli çalışanlar, gelecek kaygısı duymaları nedeniyle vakıflardaki işlerini sevmelerine ve bu işlerde tecrübe kazanmalarına rağmen KPSS puanları ile başka kurumlara başvurmaya devam etmektedir. Nitelikli personel her yıl KPSS atamalarında vakıflardan ayrılarak başka kurumlara geçmekte, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları nitelikli ve tecrübeli personellerini kaybetmektedir. Bu sıkıntılar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının yasal ve hiyerarşik olarak net bir şekilde Aile Bakanlığı’na bağlı olmamasından kaynaklanmaktadır. Bu kanun teklifi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanlarının sorunlarının giderilmesi amaçlanmıştır" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2018-02-01 16:01:06

Sayın Erhan USTA'ya ilgilerinden dolayı teşekkür ederim ayrıca bizler belediye yaşlı bakım hiz.olarak çalışıyoruz ve belediye bünyesine bile alınmadık taşerön olarak şirket adına sözleşme yapıldı şirket de çalışıyoruz hemen hemen hepimizin yaşlı bakımla ilgili hepimizin sertifikası vardır.niye bizleri samsun büyük Şehir Belediye Başkanımız sayın Yusuf Ziya YILMAZ Başkanımız bizi belediye Bünyesine almadı ve işten de insan çıkarıldı bunu Öğrenmek istiyoruz iyi günler