banner388

MHP'li Sancaklı: Bu bizim son vatanımız

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, "Biz Balkanlar'a giderken vatan kaybetmişiz, bir de Balkanlar'dan dönerken vatan kaybetmişiz. Bu son vatanımız bizim" dedi.

MHP'li Sancaklı: Bu bizim son vatanımız

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, "Biz Balkanlar'a giderken vatan kaybetmişiz, bir de Balkanlar'dan dönerken vatan kaybetmişiz. Bu son vatanımız bizim" dedi.

02 Aralık 2017 Cumartesi 16:41
MHP'li Sancaklı: Bu bizim son vatanımız

Samsun haber - Karadeniz Rumeli Dernekler Federasyonu tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda düzenlenen 11.Uluslararası Balkan Tarihi Kongresi'ne Samsun Mübadele Derneği Başkanı Olcay Yanık, AK Parti Samsun milletvekilleri Hasan Basri Kurt ve Orhan Kırcalı, CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin ile MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı katıldı. 

Kongre açılış konuşmasını yapan KARDEF Başkanı Kemalettin Altınsoy, ""Geçmişini unutan ve kültürel mirasını gelecek kuşaklara aktaramayan milletler ve toplumlar başka kültürlerin etkisine girerek kendini kültürlerini kaybedecek, kültürsüz kalmaya mahkum olacaklardır. Bu anlamda biz kendi kültür ve tarihimize, Balkanlardan getirdiğimiz kendi kültürel varlığımıza sahip çıktıkça güçlü oluruz. Bunun için kültürümüzü yaşatmak için sosyal ve kültürel faaliyetlere önem veriyoruz" dedi.

KASITLI PROVOKASYON

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı da Balkan Türkleri'nin iki kez vatan kaybettiğini vurgulayarak, "Biz Balkanlar'a giderken vatan kaybetmişiz, bir de Balkanlar'dan dönerken vatan kaybetmişiz. Bu son vatanımız bizim. Balkan insanları ile gurur duyuyorum. Her millette olduğu gibi Balkan insanında da eksiklikler fazlalıklar olabilir ama Balkanlar'dan hiç vatan haini çıktığını gördünüz mü? Sizden şunu istiyorum: Ticarette varız, STK'larda varız ama siyasette yokuz. Onun için sizden siyasete girmenizi istiyorum. Durmadan etnikçilikten bahsediliyor. Yok Boşnak'mış, yok Çerkez'miş, yok Laz'mış, Kürt'müş. Ben Gazi Mahallesi'nde büyüdüm. Kürt kardeşlerimizle bir arada büyüdük ama birbirimize hiç 'Nerelisin?' diye sormadık. Binlerce yıldır kardeş kardeş yaşıyoruz. Bunlar kasıtlı yapılan provokasyonlar. Çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bugün bizi her taraftan paramparça etmeye çalışıyorlar" diye konuştu.

SEVR PROJESİ ENGELLENDİ

Samsun Valisi Osman Kaymak, "Avrupa devletlerinin tahriki ile başlayan gayrimüslim isyanlarının sonucunda Osmanlı Devleti Balkan topraklarını kaybetmiş. Göçler sonucu Anadolu'ya 5 milyon insanımız göç etmiştir. Türk milletini Anadolu'dan söküp atma projesi olan Sevr, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde milli mücadele ile engellenmiştir" şeklinde ifade etti.
 

Son Güncelleme: 04.12.2017 10:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.