banner388
banner390
banner410
banner408

Metin Feyzioğlu: “Sadakalarınızı alın başınıza çalın” 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Karadeniz Baro Başkanları Toplantısına katılmak için Samsun’a geldi. Samsun ve Karadeniz Bölgesinden Baro Başkanları ve avukatlarla bir araya gelen Feyzioğlu, CMK avukatlarının almış oldukları ücretleri de sert bir dille eleştirdi. 

banner269

Metin Feyzioğlu: “Sadakalarınızı alın başınıza çalın” 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Karadeniz Baro Başkanları Toplantısına katılmak için Samsun’a geldi. Samsun ve Karadeniz Bölgesinden Baro Başkanları ve avukatlarla bir araya gelen Feyzioğlu, CMK avukatlarının almış oldukları ücretleri de sert bir dille eleştirdi. 

02 Aralık 2017 Cumartesi 16:16
Metin Feyzioğlu: “Sadakalarınızı alın başınıza çalın” 

Samsun Haber – Samsun’a bir dizi programa katılmak için gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Karadeniz Bölgesinden gelen Baro Başkanları ve Samsun basınıyla bir otelde bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda CMK avukatlarının içinde bulundukları durumu değerlendiren Feyzioğlu, “Türkiye’de adalet var diyenler için tek sigortayız” dedi. 

“O gemide benim büyüğüm de vardı” 

Samsun’da olmanın kendine başka bir duygu verdiğini sözlerine ekleyen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, “Burada Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten söz etmeden geçmek olmaz. Kendilerine kendilerinden başka inananın olmadığı akılla birleştirdikleri stratejileriyle bir avuç insan Samsun’a ayak bastı. O gün Bandıma Gemisi ile Samsun’a gelen Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. O gemide benim değerli büyüğüm Dr. Behçet Feyzioğlu da vardı. Bu benim her zaman büyük gururum olmuştur. Atatürk’ün önünü açmasıyla behçet hastalığını keşfetmiş ve tıp tarihine katkısı olması da beni ayrıca gururlandırır” diyeyerek gururunu aktardı. 

“Yazıklar olsun diyorum…” 

İçeride ve dışarıda ağır tepkilerle, baskılarla karşı karşıya olduklarını dile getiren başkan Feyzioğlu, “Gerçek ötesi bir dünyanın içinde yolumuzu bulmaya çalışıyoruz. Suçlunun ve suçsuzun birbirine karıştığı bir hal içerisindeyiz. İşte Türk Avukatları bu sıkışmışlık içerisinde yol göstermek için var olmuştur. Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. CMK avukatlığı küçük görünen, adaletin önündeki formalite sistem olarak gösterilmek istenen bir avukatlıktır. Bunu bu şekil avukatlık mesleği üzerinde de uygulayansa tarihi bir gaflet içindedir. CMK Avukatları 1992’den bu yana çok iyi işler başarmıştır. Bu avukatlara bu gün layık görünenler: Sahada, karakolda, savcılıklarda sabaha kadar oturacak bir kırık koltuk, bayat bir çay, kahveye layık görünüyor. Duyduğumuza göre bölge toplantısı yapan Başsavcılıklarımızın konusu CMK Avukatlarının almış oldukları ücretler olmuş. CMK avukatlarının önlerinde ne kadar engel olduklarını konuşacağınıza kendi işinizi daha düzgün yapsanız daha hayırlı iş yaparsınız. Bir Cumhuriyet Savcısı bir vaka karşısında kim bilir istediği bir saatte ifadeye katılma, istediği bir saatte savcılığa sevk ve yine istediği bir saatte Sulh Ceza Hakimliğine sevk ediyor. Bu arada hazır olarak bekletilen CMK Avukatı acaba kaç TL para alıyor. İşte bu işlemlerin tamamı 260 TL. Bu avukatlık mesleğine en büyük saygısızlıktır, itibarsızlıktır. Vatandaşa da avukatlık mesleği üzerinden saygısızlıktır. Birileri Türk halkının sırtından para kazanırken benim CMK avukatlarıma bir kırık sandalye çok görülüyor. CMK Avukatlarının verdiği hizmet karşısında aldığı 260 TL çok mu battı? Yazıklar olsun diyorum. Eğer arandığında mazeret gösteren CMK Avukatı varsa yerine bakan arkadaşıyla verilecek 260 TL 10, 20, 50 TL gibi rakamlarla paylaştırılıyor. Hiç kimse avukatlara sadaka dağıtmaya teşebbüs edemez. Biz Türkiye hukuk devleti diyenler için tek sigortayız. Bu durum karşısında Sayın Adalet Bakanımın üst düzey haberdar olmadığı bürokratları tarafından yanıltıldığı kanaatindeyim. Bu bilgileri Sayın Bakanımla konuştuğumda gereğini yapacağı kanaatindeyim” diye konuştu. 

Haber: Ekrem BİRCAN
 

Son Güncelleme: 04.12.2017 10:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.