banner388

Mete Yarar sözünü tuttu

Mete Yarar, Samsun'da yaptıracağı okul için Samsun Valisi Osman Kaymak ile protokol imzaladı.

Mete Yarar sözünü tuttu

Mete Yarar, Samsun'da yaptıracağı okul için Samsun Valisi Osman Kaymak ile protokol imzaladı.

31 Temmuz 2017 Pazartesi 13:22
Mete Yarar sözünü tuttu

Samsun Haber - Samsunlu Ünlü isim Mete Yarar, daha önce verdiği "Samsun'a bir okul yaptıracağım" sözünü tuttu. Yarar, Samsun'un bir dağ köyüne okul yaptırmak için Samsun Valisi Osman Kaymak ile protokol imzaladı.

VALİ KAYMAK İLE PROTOKOL İMZALANDI

2 DERSLİKLİ ANA SINIFI

Mete Yarar, memleketi Samsun'da Gazipaşa İlkokulu bahçesine 2 derslikli ana sınıfı yaptıracak.

KİTAPLARDAN KAZANDIĞI PARALARLA...

Mete Yarar, daha önce yaptığı açıklamada kitaplardan kazandığı paralarla Samsun'un bir dağ köyünde okul yaptıracağının sözünü vermişti. Yarar konu ile ilgili olarak, "Arkadaşlarım bir gün bana 'ağabey biraz birikmiş paran var, ne yapacaksın, dolar alacak mısın?' dediler. Onlara almayacağımı söyledim. Niye almayacağımı sordular. Yarın sabah ben dolardan yüzde 30 para kazansam ve ben milyarder olsam, aynı Suriyelilerin ülkesine vermiş olduğu zarar gibi yapmış olsam, dönemeyecek bir ülkem olsa bu paranın bana ne faydası var. Adam Suriye'nin en zenginiydi geçen gün öldü ve ülkesine gömülemedi, başka bir ülke topraklarına gömülmek zorunda kaldı. Bugün yüzde 30 kazanabilirsiniz, yüzde 40'da kazanabilirsiniz, yüzde 100 de kazanabilirsiniz ama harcayacağınız bir toprak olmayacaksa, gömülecek bir toprağınız olmayacaksa, üzerinde yaşayacağınız bir toprak olmayacaksa, ben sizlerin arasına gelebileceğim bir yer olmayacaksa ne yapayım. Biz bir kitap yazdık. Sizler sayesinde okundu. Bize 'helal olsun, 15 Temmuz'un ekmeğini sizler yediniz' diyenler de oluyor. Evet, ben o ekmeği sizin için yiyorum. Bugün valimizle de konuştum. 15 Temmuz'dan sonraki kitap gelirim ve diğerlerinden kazandığım kitap gelirlerimdeki parayla memleketim olan Samsun'da bir dağ köyünde okul yapma kararı aldığımı söyledim. Bir gün Samsun'da bir dağ köyüne gitmiştim. Oradaki o okulun halini görünce çok üzülmüştüm. Şimdi öyle bir okul yoktur. Hep içimde kalmıştı. Ben bu memleketin evladı olmaktan o kadar memnunum" açıklamalarında bulunmuştu.

Son Güncelleme: 31.07.2017 17:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mumine 2017-08-02 00:48:12

Sizinle gurur duyuyoruz ayrıca yazdığınız kitabın geliri de ananızın ak sutu gibi helaldir şüpheniz olmasın inşaAllah camii yaptırmak da nasip olur