banner388

Metabolizmanızı canlandırın

İnsanların metabolizmalarını canlandırmaları için bir takım önerilerde bulunan Uzman Diyetisyen Deniz Tığlı, su ve kahvaltının yanı sıra acı yemek yemenin bile metabolizmayı hızlandıracağını söyledi.

Metabolizmanızı canlandırın

İnsanların metabolizmalarını canlandırmaları için bir takım önerilerde bulunan Uzman Diyetisyen Deniz Tığlı, su ve kahvaltının yanı sıra acı yemek yemenin bile metabolizmayı hızlandıracağını söyledi.

11 Mayıs 2017 Perşembe 13:37
Metabolizmanızı canlandırın

Samsun Haber - Her insanın vücudu ve metabolizmasının birbirinden çok farklı olduğunu belirten FBM Tıp Merkezi Uzman Diyetisyen Deniz Tığlı, “Metabolizma hızınız cinsiyetinize, yaşınıza, genetik yapınıza, herhangi bir hastalığınızın olup olmaması gibi birçok etmene bağlı olarak değişmektedir. Metabolizmanız her ne kadar yavaş çalışıyor olursa olsun yine de kilo vermeniz imkansız değildir. Sadece bu süreçte sabır göstermeniz gerekir. Öncelikle hiçbir şeyin tek başına mucizeler oluşturamayacağını kabul edelim. Küçük değişiklikler ve sağlığınıza biraz dikkat ederek metabolizmanızı daha iyi çalıştırmanız mümkün” dedi.

Metabolizmayı canlandırmak için neler yapılabileceği hakkında da bilgi veren Tığlı, “Her şeyin başı su. Metabolizmanızın en güzel şekilde çalışması için en temel gereksinimi su. Yeteri kadar içtiğinize emin olun. Uzun açlık sonrası güne başlarken vücudunuzun enerjiye ihtiyacı vardır. Vücudunuza sabah alması gereken yakıtı tam ve doğru verirseniz metabolizmanız gün içinde en güzel şekilde çalışacaktır. Güne mutlaka güzel bir kahvaltı ile başlayın. Ara öğün yaparak metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz. Az öğünle beslendiğinizde metabolizmanız uyur duruma geçip belki de tek seferde kullanamayacağı kadar fazla yiyecek tüketimine maruz kalıyor. Bu durumun olmaması için en doğru sık beslenmektir. Bunun için de günde en az 2 kez ara öğün yapmanız metabolizmanızı mutlu edip canlı tutacaktır” diye konuştu.

Acı yemek metabolizmayı hızlandırır

Acı yiyeceklerin tüketilmesi de metabolizmayı hızlandıracağının altını çizen Tığlı, “Bitki çaylarından destek alın. Bitki çayları hem sıvı tüketiminize destek olur hem de metabolizmanızı hızlandırır. Bunun için başta beyaz çay, yeşil çay, biberiye, mate olmak üzere birçok bitkiden destek alabilirsiniz. Günde 2 fincan içmeyi alışkanlık haline getirmeniz yeterli olacaktır. Acı yiyecekler tüketmek veya baharat kullanmak metabolizmanızı hızlandıran bir diğer etmendir. Fazlasına kaçmadan, mide sağlığınızı da dikkate alarak beslenmenizde bol baharata yer verebilirsiniz. Egzersize hayatınızda yer verin. Hem sağlığınız için hem de sizi memnun edecek bir vücut için egzersize her daim hayatınızda yer verin. Hareketiniz arttığında metabolizmanız hızlanacaktır. Egzersiz için dikkat etmeniz gereken nokta; aşırıya kaçamak vücudunuzu fazlasına alıştırmamaktır. Her zaman devam edebileceğiniz süre ve şiddette egzersiz doğru olacaktır” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 11.05.2017 13:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.