banner388
banner390
banner410
banner408

Mesleğimi söylediğim zaman benden korkuyorlar!

Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı gasilhanede çalışan 6 kadın mesleğin zor yanlarını anlattı.

banner269

Mesleğimi söylediğim zaman benden korkuyorlar!

Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı gasilhanede çalışan 6 kadın mesleğin zor yanlarını anlattı.

07 Mart 2019 Perşembe 11:44
Mesleğimi söylediğim zaman benden korkuyorlar!

Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı Mezarlıklar Müdürlüğünde, gasilhanede çalışan 6 kadın 8 mart dünya kadınlar günü dolayısıyla mesleğin bilinmeyen zor yanlarından bahsettiler. Günde 15 ölü yıkayıp, kefenleyip ve mezara konacak şekilde hazırlayan 6 kadın gassal bu işi Allah rızası için yaptıklarını söyledi.

ONLARIN AÇISINI PAYLAŞIYORUZ 

Tesadüfen bu işe başladığını söyleyen Fatma Gürel “Nasıl yapıyorsunuz? Zor değil mi? Ölüleri nasıl yıkıyorsunuz? Gece uyuyabiliyor musunuz diye sorular soruluyor. Ailem alıştı artık ama mesleği ilk defa duyanlar çok şaşırıyor. İnsanlar yanarak, boğularak ölüyor. Hepsinde zorluklar yaşıyoruz ve biz de etkileniyoruz. Buna sadece iş olarak bakmıyoruz. Onların acısını paylaşıyoruz. Bu işi tamamen Allah rızası için yapıyoruz. Aradan günler geçtikten sonra atlatıyoruz o psikolojiyi. Aklımıza geliyor ama sonra gidiyor. Zaten aklımızda kalsa bu işi yapamayız” diye açıkladı.

HEM DÜNYALIK HEM AHİRETLİK İŞ 

Mesleği severek yaptığını belirten Tuğba Kutbay Akar, “Ben buraya daha önceden de girmek istedim gönüllü olarak. Şimdi de 7 yıldan beri severek bu mesleği yapıyorum. İnsanlar sohbet esnasında 'ne iş yapıyorsunuz' diye soruyor. Mesleğimi söylediğimde bizden çekinip korkuyorlar. Sonrasında mesleği anlatmaya başlayınca merhamete geliyorlar. ‘Çok güzel iş yapıyorsunuz ve sevaba giriyorsunuz’ diyorlar. Bu meslek yıpratıcı. Sürekli ölülerle karşılaşmak insanı psikolojik olarak yıpratıyor. Bu meslek hem dünyalık hem ahiretlik iş olduğu için bizim içimiz rahat” dedi.

SON GÖREV BİZİM 

Kadın gassallar arasında en genci olan 23 yaşındaki Melike Kutbay “'Bu yaşta nasıl cesaret ediyorsun’ diyorlar. Bu işin amacı cesaretten ziyade Allah’ın rızası. Her işin zorluğu vardır ama bu işin biraz daha zorlukları var. En zor olan kısmı ise insanların en üzgün günleri olması ve bizim cenazeye son görevimiz olması” diyerek mesleğinden bahsetti.

Kaynak: İHA

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunGasilhane
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SAMSUNLU 2019-03-07 13:42:05

Bu Hanım Kardeşlerime teşekkür ederim. Bir sorun gibi görünen bayan cenazemizi eski devlet hastanesinin gasilhanesinde yıkattık Allah razı olsun yıllardır sorun gibi görünen sorunumuzu hemen hallettiler hemde bizlere moral vererek güler güzle inanınki erkek arkadaşlardan daha nazik le hizmet ediyorlar .tekrar kolay gelsin derken onlara teşekkür ederim Allah razı olsun

Avatar
Özgür Artut 2019-03-07 16:29:13

Sizlerden Allah razı olsun

Avatar
Mustafa 2019-03-07 17:43:33

Allah yardimcilari olsun isteyerek yapmak quzel mevlam huzurunda verir mükafatini bazi kadinlarada cöp attiramazsin taktir ediyorum kardeslerimi

Avatar
Ms 2019-03-07 13:47:01

Ne güzel ücret almıyorlarmış. Sadace Allah rızası için

Avatar
Samsun 2019-03-07 16:00:04

Acaba hakıyla yapılıyomu hakıyla yapana ne mudlu ama o ekibin hakıyla yapdığına hiçmi hiç aklım almıyo yapıyoz demeylede yapılmıyo aile şirketiğibi sanki aynı soyadlar

Avatar
Bzhsbz 2019-03-07 16:23:51

Böyle insan kaldımı

Avatar
Selvi 2019-03-07 17:53:59

He he bekle ücret almıyorlar. Maaşlı çalışıyorlar. Neredende uyduruyorsunuz anlamadım doğrusu.

Avatar
M Kasap 2019-03-07 18:03:54

Cenaze yıkanırken başında dur, Daha güzel yaparsan sen yap.hakkiyi gör