banner388
banner390
banner410
banner408

Mert Irmağı'nın pis kokusuna kesin çözüm!

Havuz kapatılacak! SASKİ,  Mert Irmağı’ndaki kokuyla ilgili teknik çalışmalarını tamamladı.

banner269

Mert Irmağı'nın pis kokusuna kesin çözüm!

Havuz kapatılacak! SASKİ,  Mert Irmağı’ndaki kokuyla ilgili teknik çalışmalarını tamamladı.

05 Temmuz 2020 Pazar 13:36
Mert Irmağı'nın pis kokusuna kesin çözüm!

PİS KOKU GİDECEK

 Mert Irmağı’ndaki kokuyla ilgili teknik çalışmalarını tamamlayan Samsun Su Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in talimatı ile İleri Biyolojik Koku Giderim Ünitesi kuracak.

Ekipler, Başkan Demir’in Mert Irmağı'ndaki kanalizasyon kokusu probleminin çözülmesi talimatı üzerine çalışma başlattı.

SORUN BULUNDU

SASKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon ve Atık Su Arıtma Dairesi Başkanlığı ekipleri, İlkadım ve Canik ilçelerini birbirine bağlayan Mert Irmağı'nda 5 ay süren teknik incelemelerini tamamladı. Başkan Mustafa Demir’in talimatı ile yapılan çalışmalar sonucunda sorunun kaynağı tespit edildi. Kokunun buradaki tesiste yer alan Terfi 1 Merkezi ve 40 metre uzunluğundaki üzeri açık havuz olduğu belirlendi.

HAVUZ KAPATILACAK!


Başkan Demir, “Öncelikle terfi merkezindeki havuz alanı kapatılacak. Ardından merkez içindeki boş alana İleri Biyolojik Koku Giderim Ünitesi kurulacak. Koku havuzda toplanıp hapsedilecek. Ardından pis koku çeşitli kimyasal reaksiyonlarla absorbe edilerek elde edilecek temiz hava, gerekli ölçümler sonrası dışarı salınacak.
Bizim arıtma sistemimiz ileri biyolojik arıtma sistemi. Olması gereken iyi bir sistem. Samsun için artı kazanımdır. Ama terfi istasyonları, bugünkü mevcut yapılaşmalar öngörülerek yapılamamış. Çünkü şehrimizin özellikle üst kodlarındaki yapılarımızdan gelen yağmur ve atık suları doğal enerjileriyle terfi istasyonlarına ulaştırmak mümkün olmalıydı. Atık suları, pompalarla 5 terfi istasyonumuza getiriyoruz. Arıtmanın ardından buradan da yine pompalarla derin deniz deşarjına gönderiyoruz. Bunlarla ilgili etütlerimiz ve sistem çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürüyor.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Meltem 2020-07-06 08:25:42

Belediye evlerindeki yaptiginiz o igrenc gorunumlu kopru kokudan daha kotü her gordugumde yaziklar olsun diyorum

Avatar
ayakkabı kutusundaki dolarlar 2020-07-05 14:11:53

duyduğum iyi haberlerden birisi

Avatar
Gözlemci 2020-07-06 00:02:30

Mert ırmağının şehir merkezindeki yatağı resmen foseptik çukuru. Öyle kenarındaki ogları temizlrmekle kokusu gitmez. Dsi devreye girmeli. Büyükşehire kaldıysak bu kokuyu daha çooookk çekeriz.

Avatar
OKUYUCU 2020-07-06 09:04:51

belediye başkanı olarak halkına yapacağı en güzel hizmet olur

Avatar
O.TEKİN 2020-07-06 10:52:59

Mert Irmağına yer yer atık su akmaktadır.Bu atık suların bir an önce Mert Irmağına akışı engellenmelidir.Gerekli ıslah ve temizlik yapılmalıdır.