banner388
banner390
banner410
banner408

Memur-Sen hakkında çok sert sözler: “Yetkiliyiz diye böbürlenen aciz, pısırık sendikacılar”

Toplu Sözleşme Mutabakatının resmi gazetede yayınlanmasının ardından Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, Memur-Sen yetkililerini çok sert sözlerle eleştirdi: "Yetkiliyiz diye böbürlenen aciz, pısırık sendikacılar"

banner269

Memur-Sen hakkında çok sert sözler: “Yetkiliyiz diye böbürlenen aciz, pısırık sendikacılar”

Toplu Sözleşme Mutabakatının resmi gazetede yayınlanmasının ardından Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, Memur-Sen yetkililerini çok sert sözlerle eleştirdi: "Yetkiliyiz diye böbürlenen aciz, pısırık sendikacılar"

28 Ağustos 2017 Pazartesi 10:58
Memur-Sen hakkında çok sert sözler: “Yetkiliyiz diye böbürlenen aciz, pısırık sendikacılar”

Samsun Haber 2018-2019 yılları kapsayacak olan toplu sözleşme mutabakatının resmi gazetede yayınlanmasının ardından Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, kamu çalışanları adına toplu sözleşme görüşmeleri yürüten Memur-Sen’e yüklendi.

Toplu Sözleşme Mutabakatı sağlık çalışanları açısından değerlendiren Çakmak, “37 maddelik kazanım diye duyurulan bu metindeki 32 madde 2015 yılında imzalanan toplu sözleşmeye aittir. Bu 32 maddenin de 3’ünde de incir çekirdeğini doldurmayacak iyileştirmeler yapılmıştır. Süt izinlerinin döner sermayeden kesilmemesi, döner sermaye kesintisi yapılmayan yıllık izin sayısının 10 günden 12 güne çıkarılması, Mültecilere sağlık hizmetleri sunun yapan çalışanlara yönelik çok az bir döner sermaye katsayısı yükseltilmesi gibi düzenlemeler kazanım diye sunmak cahillik değilse de ayıptır. Sözleşmeliler, vekil ebe hemşireler, 4/C’liler ve kamu dışı aile sağlığı çalışanları kadro beklerken toplu sözleşmede yok sayılmışlardır. Yıpranma payında ise yine rezil bir maddeye eklemişlerdir. Bu maddeye göre sağlık kurumlarında görev yapan personellerden kimin hangi şartlarda ne kadar yıpranma payı alacağı konusunda çalışma yapılmasına karar vermişlermiş” dedi.

“Memur-Sen’in Memur Diye Bir Derdi Yok”

Toplu sözleşmenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleriyle çeliştiğini vurgulayan Çakmak, “Sayın Cumhurbaşkanı 5 yıla 1 yıl derken, bakanlığın hazırladığı kanun taslağında da buna yönelik bir düzenleme varken, şimdi bunların çalışanları kategorize etme, birine verip diğerini mahrum etme hevesi nerden gelmektedir. Çalışanların başına yine çorap mı örmek istemektedirler? Kısacası bu toplu sözleşmelerde Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in çalışanın sorunlarına nasıl şaşı baktığını ve memur diye bir dertleri olmadığını bir kez daha göstermiştir” diye konuştu.

Hükümetle yapılan toplu sözleşmelerde kamu çalışanları adına yetkili sendika olan Memur-Sen’i pısırıklıkla ve acizlikle suçlayan Çakmak, memurların maaşlarının eridiğini söyledi.

“Yetkiliyiz Diye Böbürlenen Acizler”

Çakmak, “Mevcut enflasyonun altında ve sıfır zam anlamına gelen bir maaş zammına imza atanların hizmet kolumuzda yaptığı sözleşmede genel sözleşmeyi aratmayacak derece bir hezeyanla sonuçlanmış ve çalışanlara sıfır zam gibi sıfır kazanım getirmiştir. 4-5 puan artış olmazsa imza atmayız deyip 7 saat sonra 0,5’lik bir artışa imza atıp birde utanmadan hayırlı olsun diyenlerden de başka bir şey beklemek kamu çalışanlarının yanılgısı olacaktır. Memur, ‘Maaşım eriyor, ek ödemem yok oluyor’ derken bunların helal gıdayı toplu sözleşmeye kazanım diye yazarlar. Memurların hacca gidebilecek ekonomik refaha ulaşması yerine Hac için ücretsiz izin almayı marifet sayarlar. Bunlar var oldukları günden bu yana toplu sözleşmelerde kazandırmak yerine kaybettirmek kendilerine ilke edinmişlerdir. Attıkları her imzanın defolu olduğu günü gelince ortaya çıkmıştır. Yetkiliyiz diye böbürlenen aciz, cesareti olmayan, pısırık sendikacılardan başka bir şey beklenemez” şeklinde konuştu.

Memur-Sen Çalışanlarına İstifa Çağrısı

Çakmak açıklamasının sonunda Memur-Sen üyesi kamu çalışanlarını Memur-Sen’den istifa etmeye davet etti. “Artık karar verme zamanı memurlarımızda; yetkili sendikaları değiştirme zamanı; masada haklarını savunamayanlara ders verme vaktidir. Eğer hizmet kolumuzda 244 bin çalışan bunlara üye olmaya devam ederse zalimin zulmüne tahammül ettikçe daha da artacağını unutulmamalıdır. Bugün maaş zammını ve diğer hakları yok sayanlar, yarın memurun iş güvencesinden tutun da birçok hakkının elinden alınmasına ancak alkış tutarlardır”

Yasir BABA

Son Güncelleme: 28.08.2017 12:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.