banner388

Memur Maaşlarından Kesinti

2017 yılının başlamasıyla devreye girecek olan düzenlemede kesintiler başladı

Memur Maaşlarından Kesinti

2017 yılının başlamasıyla devreye girecek olan düzenlemede kesintiler başladı

27 Mart 2017 Pazartesi 11:40
Memur Maaşlarından Kesinti

Samsun Haber -  Hükümetin bireysel emeklilik sisteminde uygulamaya koymayı karar aldığı düzenlemede ikinci kısım başlıyor. 45 yaş altı çalışanları ilgilendiren devlet ve özel sektör personellerinin maaşlarından alınan ilk kesintiler 1 Ocak tarihi itibariyle yapılmıştı.  

Yaklaşık 4 milyon kişi daha sisteme dahil olacak

İlk olarak 1. 8 milyon kişi zorunlu olarak BES uygulamasına katıldı. Çıkanların sayısı ise 974 bin kişiyi buldu. 1 Nisan tarihi itibariyle 4 milyona yakın kişi daha Bireysel Emeklilik Sistemine dahil edilecek. Maaşlarda da aylık vatandaşın kazanç gelirleri göz önüne alınarak 53 TL ile 399 TL arasında azalmalar oluşacak. Asgari ücretli çalışan bir kişiden kesilecek olan rakam 53 TL, eğer kazanç artarsa kesilmesi gereken değerde de artış gözlenecek

Sisteme giriş zorunlu olmakla beraber çıkma hakkı da bulunuyor ama bunun için 2 ay beklemek mecburi.

Kaynak: Gazetevatan

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.