banner388
banner390
banner410
banner408

MEMGE'de 3. dönem kapandı

Samsun'da Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE) kursunun 3. dönemi gerçekleştirilen törenle sona erdi.

banner269

MEMGE'de 3. dönem kapandı

Samsun'da Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE) kursunun 3. dönemi gerçekleştirilen törenle sona erdi.

27 Temmuz 2018 Cuma 19:02
MEMGE'de 3. dönem kapandı
Samsun Haber-İlkadım Belediyesi ve Samsun Lokantacılar Tatlıcılar, Pastacılar, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ortaklığında İŞKUR, Milli Eğitim Müdürlüğü ve KOSGEB işbirliğiyle Türkiye'de istihdam ve genç işsizlik sorunun önüne geçmek için düzenlenen MEMGE 3. dönem kapanış, 4. dönem açılış kursu Samsun İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlendi.
62 öğrenci çeşitli alanlarda yetiştirme kurslarını bitirerek sertifikalarını edinirken 62 yeni öğrenci ise 4. dönem kursuna başladı. Samsun Lokantacılar Odası Başkanı İsmail Balcı yaptığı açılış konuşmasında 201 öğrencinin mezun edildiğini belirterek, açılan kurslar ile birlikte gençlerin meslek sahibi olarak topluma yararlı bireyler olacaklarını ifade etti.
Samsun Valisi Osman Kaymak, “İstihdam ve meslek eğitimi açısından açılan kursun çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Böylece gençlerimiz hem meslek öğreniyor hem de iş sahibi oluyorlar. İlkadım Belediyesine bu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu anlamda böyle projelerin genişleyerek her meslek dalında uygulanması gerekmekte. Bizler bu güzel kurs ortamlarında yetişen gençlerimizin sadece Samsun’da değil, Türkiye’nin her yerinde mesleklerini icra edebileceklerini biliyoruz. Başta genç kursiyerlerimiz olmak üzere MEMGE kursunda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Böyle güzel organize edilmiş ve anlamlı programda bulunmaktan gurur duyuyorum. Bir işi, ciddiyetle ve samimi bir şekilde yaptığınız zaman güzel şeyler ortaya çıkıyor. İlkadım Belediye Başkanımız ve emekleri geçenlere teşekkür ediyorum. Emekleri ile burada eşsiz bir kurs ve istihdam kapısı sağlanmış durumdalar. Tüm kursiyerlerimizi ve eğitmenlerimizi yürekten tebrik ederim” diye konuştu.
AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, “Burası devletimizin insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışının merkezi ve hükümetimizin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çok önemsediği sosyal politikalarının hayata geçmesinin tezahürünü burada görüyoruz. Bazen deriz ya un var, yağ var, şeker var ama bunu yapacak usta yok. Aynen Türkiye’nin durumu bu şekildeydi ama bugün sosyal politikalarımızla insanı yaşat ki devlet yaşasın politikalarıyla birçok alanda çığır açıldı. Bunların en önemlisi de İŞKUR üzerinden ve de Avrupa Birliği hibe projeleri üzerinden desteklenen projelerdir. Burada MEMGE kursiyerlerimiz büyük bir özveri ile çalışarak istihdama dahil oluyorlar. Bu başarıda emeği olan herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin de her işi yaparım diyen insanın bir işte ustalaşamayacağını ifade ederek, bir işi doğru düzgün yapan insanın daha verimli olabileceğini söyledi. Başkan Şahin, açılan kursun genç istihdamı konusunda büyük bir örnek olduğunu vurguladı.
MEMGE kurslarının bir marka haline geldiğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Kursu bitiren gençler artık iş sahibi oluyor. Bundan sonraki hayatlarında ellerinde altın bilezik var. İş bulma konusunda hiçbir sıkıntı yaşamayacaklar, çünkü Samsun'da hizmet sektörünün kaliteli yetişmiş elemana ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Önemli bir noktaya temas ettik. Bu kursumuz oldukça fazla rağbet gördü. Katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyorum ve Türkiye’nin en prestijli kursunda yeni dönemde eğitim görecek kursiyerlerimize başarılar diliyorum" sözcüklerini kullandı.
Sertifikaların dağıtılması ile birlikte Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı'nın kapanış duasıyla tören sona erdi.
Törene Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Hakan Ay, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Emre Çakan, AK Parti İlkadım Gençlik Kolları Başkanı Erdi Küçükosman, STK temsilcileri, muhtarlar ve Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor kursiyerleri katıldı.
Son Güncelleme: 27.07.2018 19:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yalçın kılıç 2018-07-27 23:32:30

bu kursiyerlerden kaç tanesi sertifika aldıktan sonra işe başlayabilecek.. hep reklam. zamanında bende aldım iki tane sertifika (kurs bitirme), atıp tuttular. sonuç fıss

Misafir Avatar
ONUR ALP YILMAZ 2020-12-11 03:40:07 @yalçın kılıç

Gerçekten kendini sevdirirsen ve becerebiliyorsan hocalar yetleştiriyor ben kursiyerdim ve bizzar hoca bana sordu ben istemedim :) çekilecek iş değil

Beğenmedim! (0)