banner388

Mehmet Özhaseki: 'İnsafsızlar biraz dürüst olun ya'

Samsun’da yapılan Tarihi Kentler Birliği toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yaşanan darbe girişimi hakkında açıklamalarda bulundu.

Mehmet Özhaseki: 'İnsafsızlar biraz dürüst olun ya'

Samsun’da yapılan Tarihi Kentler Birliği toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yaşanan darbe girişimi hakkında açıklamalarda bulundu.

20 Ağustos 2016 Cumartesi 16:02
Mehmet Özhaseki: 'İnsafsızlar biraz dürüst olun ya'

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlanacağını açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Toplnatılardan hoşlanmayan bir olarak iple çektiğim tek toplantı olan Tarihi Kentler Birliği toplantılarına 7 sene başkanlık yaptım ve bu toplantılarda çok şeyler öğrendim. Millet olmak birbirimize saygı duymamızdan, ortak değerlerde bütünleşmemizden başlıyor. 5 Temmuz’da da müthiş bir dayanışma ve bütünleşme örneği yaşadık.
Bu örgüte mensup insanlar 40-50 yıldır dünyada örneğine az rastlanır bir şeklide kendilerini saklamışlar. Çevremizde bu insanlardan çok vardı. Dünyanın 170 ülkesinde Türk okulları açıyor, orada Türk bayrağı var, Atatürk var ve İstiklal Marşı okutuyorlar. Siyah çocuklar gelip burada İstiklal Marşı okuyorlar, hepimiz duygulanıp hüngür hüngür ağlıyoruz ve hizmet ediyoruz diyorlar. Bu nedenle de herkes çocuklarını teslim ediyor, zenginler para veriyor, okullar, yurtlar yaptırmaya başlıyorlar. Ama tüm bunların arkasında vahşi bir yapı ve son güne bir hazırlık varmış. İşin en vahim tarafı da yüce dinimizi buna alet etmeleri. Ülkemiz askeri geleneklerinde ihtilal yapmak gibi bir huy var. Bu planları yapan 10 tane kötü niyetlinin yanına 110 tane de gariban attılar, onların suçu neydi? Sebebi ya kendi adamlarına rakip görmeleri ya da kendi yapılarına karşı muhalif olduklarından bu garibanları cayır cayır yaktılar. Hangi dinde, imanda benim adamım yükselecek diye suçsuz bir adamı yakmak var? İmtihan sorularını çalmışlar, peki çocuklarımızın günahı neydi? Şimdi konuşan subayların konuşmaya hakkı yok, 40 sene önce gözlerini açsaydılar. Şimdi bir bakıyorsunuz, kendi Amerika’daki şizofren yapılarına, başlarındaki o FETÖ denen adama küfür ediyorlar. İnsafsızlar biraz dürüst olun artık ya. Böyle bir yapı senelerce bizi kandırmışlar, insanları vurdular, Meclis'i bombaladılar. Cumhurbaşkanından başlayıp aşağıya doğru herkesi öldürme hesapları yaptılar, sonra da bu ülkeyi birilerine peşkeş çekeceklerdi. Allah korusun eğer başarılı olsalardı, ülkenin 15 kadar vilayeti Güneydoğusu'ndan koparılıp aşağıdaki yapıyla birlikte bir devletçik çıkaracaklar, oradaki zavallı adamlar ‘kendi devletimizi kuruyoruz’ diye heveslenirken, bir başka ülkenin kölesi halinde geleceklerdi. Doğu'da başka bir devletçik, boğazlara el koyma hesapları vardı. Ben bu işe sabretmeyecektim, sabretmeyeceğim. İrademe, özgürlüğüme, demokrasime, cumhuriyetimize sahip çıkmak için sokağa çıkacağım ve çatışmayı göze alıyorum. Benim ve benim gibi birçok insan göze alacaktı ve ülkede iç çatışma çıkacaktı. Sonuçta da paramparça olmuş, küçülmüş, daralmış bir Anadolu coğrafyasına sıkışmış bir ortamda kalacaktık. Cenabı Allah’a şükürler olsun ki bu emellerine ulaşamadılar millet olarak biz kazandık. Geleceğimize,demokrasimize, Cumhuriyetimize, istiklalimize ve bağımsızlığımıza sahip çıktık, kazandık.” diye konuştu.


 

Son Güncelleme: 20.08.2016 16:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.