banner388

MEDİKÜM’e Vali Şahin kadar destek veremedik

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, MEDİKÜM’e Samsun’un eski Valisi İbrahim Şahin kadar destek veremediklerini söyledi.

MEDİKÜM’e Vali Şahin kadar destek veremedik

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, MEDİKÜM’e Samsun’un eski Valisi İbrahim Şahin kadar destek veremediklerini söyledi.

03 Temmuz 2017 Pazartesi 18:40
MEDİKÜM’e Vali Şahin kadar destek veremedik

Samsun HaberTSO Haziran 2017 yılı meclis toplantısını Davut Altan meclis toplantı salonunda yaptı. Toplantıda konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, şehir ve ülke ekonomisine dair önemli açıklamalarda bulundu.

İHRACATTA ARTIŞ VAR

Samsun’da ihracat rakamlarında geçen seneye oranla artış olduğunu belirten Murzioğlu, “İhracat ve ithalatla alakalı uzun zamandır düşüşe geçen ihracatımız son açıklanan rakamlara göre geçen seneye göre yüzde 29 oranında bir iyileşme var. İnşallah 155 milyar dolar ihracatı yakalayıp geçeceğiz. Zira bu güne kadar verilen rakamlar bunu gösteriyor. 2016 Ocak – Mayıs ayıları arasında ihracatımız 148 milyon dolarken, 2017 Ocak – Mayıs aylarındaki ihracatımız 191 milyona gelmiş. Yüzde 29 bir artış olmuş. Yine ithalatta da 239 milyon dolar iken 269 milyona ilerlemiş. Burada da yüzde 13 gibi bir artış var” dedi.

MEDİKÜM’E VALİ ŞAHİN KADAR DESTEK VEREMEDİK

Medikal El Aletleri (MEDİKÜM) hakkında da bilgi veren Murzioğlu, “MEDİKÜM Samsun’a Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ile geldi. İş adamlarıyla beraber burada canlı konferans salonunda bir toplantı düzenledi ve herkes bunun siyasi olduğunu düşündü. Ama gördük ki buradan gelen işadamlarımızda vardı ve orada hiç siyaset yapılmadı. Sadece ekonomi konuşuldu. Türkiye’de tüketilen medikal ürünlerin yüzde 4’ünü biz üretiyoruz ve satıyoruz. Hastanelerimize ve bunu kullanan kurumlarımızın yüzde 96’sı dışarıdan alıyor. Başbakan Yardımcısı Canikli, ‘ben devlet olarak size alım garantisi veriyorum. Bunu üretin biz alalım” deyip bize alım garantisi verdikten sonra, eski Valimiz İbrahim Şahin’in gayretleriyle medikal kümelenmeye çok büyük destek vermiştir. Üye olduğumuz halde biz bu medikal kümelere fazla destek veremezken, eski valimiz İbrahim Şahin, ‘sen ne üretiyorsan getir de ben odamda sergiliyim’ diyerek, üretilen ürünlerden numuneler alarak bir cam fanusa koydu odasına gelenlere gösterdi. Buna ben şahidim. Çok büyük destek verdi” diye konuştu.

Haber: Merve DEMİROK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.