banner388

Meclisten çıkan karara tepkiler devam ediyor

Samsun’da hafif raylı sistemin OMÜ’ye kadar çıkacak olması ve ticari vasfı olan hiç bir dolmuş ve C plakalı aracın kampüse çıkartılmama kararına tepkiler devam ediyor.

Meclisten çıkan karara tepkiler devam ediyor

Samsun’da hafif raylı sistemin OMÜ’ye kadar çıkacak olması ve ticari vasfı olan hiç bir dolmuş ve C plakalı aracın kampüse çıkartılmama kararına tepkiler devam ediyor.

18 Eylül 2017 Pazartesi 15:19

Samsun HaberGeçtiğimiz günlerde Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsunlu dolmuşçuları ilgilendiren çok kritik bir kararı meclis onayına sundu. Samsun’da hafif raylı sistemin OMÜ’ye çıkması sonrasında ticari vasfı olan hiç bir dolmuş ve C plakalı aracın kampüse çıkartılmama kararı meclis komisyonuna sunulmasının ardından bu karara tepkiler devam ediyor.


Meclis komisyonuna sunulan kararın ardından Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın ve MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Fakülte Kurupelit Hattı dolmuş durağına ziyarette bulundu. Gerçekleştirilen ziyarette söz alan MHP İl Başkanı Taner Tekin “Şehri yaşanır hale getirmek sadece park, bahçe yapmak değil esnafın sorunlarına da çare bulmaktır” dedi.


“Gereğini Federasyon Başkanımız yapacak”


Sözlerine devan eden Başkan Tekin, “Samsun’un derdi çok. Sanayi esnaflarını rahatsız ediyorsunuz. Sanki esnaflarla belediye arasında savaş var. Sonra Samsun sokaklarında işsiz insanlardan geçilmiyor. Bu da sokaklarda asayiş olaylarına neden oluyor. Bura da siz dolmuşçu arkadaşlarımızın bir şansı var. Çünkü Türkiye’de Samsunlu dolmuşçularımızı temsil eden bir başkanımız var. Gereğini başkanımızın yapacağına inanıyoruz” diye konuştu.


“Bu hizmete dur demek mümkün değil” 


Samsun’da hafif raylı sistemin OMÜ’ye kadar çıkacak olmasını Samsun’un geleceği ve gelişmişliği açısından çok önemli olduğunu ancak OMÜ’ye çıkan dolmuşların da buradan kesilmesinin doğru olmadığını söyleyen Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, “Bu hizmete bir anda dur demek mümkün değil. Hafif raylı sistemin OMÜ kampüs tarafına hizmet vermesinden daha doğal hiçbir şey yok ancak burada ekmek kazanan dolmuşçuları ve özel halk otobüslerini de düşünmek gerekli. Buradaki insanların tek ekmek kaynaklarının sadece bu hizmetin olduğunu bilmek gerekir. Bu gün o dolmuşlarda ulaşım sağlayan kişiler yarın bu ülkeyi idare edecek. Biz bu sorunu siyasete taşıyacağız. Buradan bu ekmeğimizi kurtaracağız.” dedi.


Haber: Ekrem BİRCAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
selim 2017-09-18 15:39:45

sabah derecik altındaki trafik rezaletini görmediniz mi,atakumdan gelen bulvar kilit,ankara yolundan geliş derecik altındaki ışıkların hemen önündeki çevirme yüzünden kilit,o çevirmeyi ışığa yakın yapıp orada birde insanlara baka baka semaver yakmanın alemi yok güvenliği sağlayın tabiki ama dalga geçer gibi değil,otogarın oradan atakuma gidiş akşam kilit samsunda trafik ,belediye,valilik hizmet var diyen ispat etsin....