banner388

Mecliste hararetli tartışma: Togar'a güvenmiyorum

Tekkeköy Belediyesi Meclisi'nde görüşülen arsa satışı konusunda, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ve Ak Partili meclis üyeleri arasında gergin anlar yaşandı.

Mecliste hararetli tartışma: Togar'a güvenmiyorum

Tekkeköy Belediyesi Meclisi'nde görüşülen arsa satışı konusunda, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ve Ak Partili meclis üyeleri arasında gergin anlar yaşandı.

04 Ağustos 2017 Cuma 10:00
Mecliste hararetli tartışma: Togar'a güvenmiyorum

Samsun Haber - Tekkeköy Belediyesi Meclis'i Ortak Komisyonu'nda arsa satışları ile ilgili konu görüşülen gergin anlar yaşandı. Ak Partili meclis üyeleri, red oyu kullanırken, arsa satışlarından elde edilen paranın ilçe hizmetlerinde kullanılmadığı öne sürüldü.


Dün toplanan komisyonda Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ve AK Partili Meclis Üyesi Aydın Yılmaz arasında tatışma yaşandı.


Meclis üyesi Yılmaz, arsa satışlarına onay vermediklerini belirtirken, bir önceki meclis toplantısında kum alımı ile ilgili soru önergesine Başkan Togar'ın gerekli açıklamayı yapmadığını savundu. Yılmaz, "Yanlış yapan babam dahi olsa karşısında dururum" dedi.


KUM ALIMINDA ŞAİBE VAR!


Komisyonda görüşülen 6 maddede 10 bin metrekarelik arsaların satışı ile ilgili olarak AK Partili Meclis üyeleri Aydın Yılmaz, Aydın Çift, Mehmet Hulusi Ekinci red oyu kullandılar. Komisyonda söz alan AK Partili Meclis Üyesi Aydın Yılmaz, bir önceki toplantıda verilen kum alımı ile ilgili soru önergesi hakkında cevap istedi. Yılmaz, Eti Bakır'ın yer aldığı bölgeden kum alımı hakkında şaibe olduğunu ve konunun savcılığa yansıdığını belirterek, Başkan Togar'dan bu konu hakkında açıklama yapmasını istedi. Başkan Togar ise konu ile ilgili olarak veremeyecek hesaplarının olmadığını söyledi.


BAŞKAN TOGAR'A GÜVENMİYORUM

AK Partili Meclis Üyesi Aydın, arsa satışlarından elde edilen paraların adil şekilde harcanmadığını savundu. Yılmaz konu ile ilgili yaptığı konuşmada, "Büyükşehir Belediye Meclisinde de zaman zaman arsa satışları ile ilgili gündem maddeleri önümüze geliyor fakat bu 3 yada 4 ayda bir geliyor. Fakat Tekkeköy Belediyesi’nde ise her ay arsa satışı için gündem maddeleri geliyor. Geçmişte CHP’li Belediye Başkanı Hayati Tekin’e sattırmadığımız 60 dönümlük araziyi Hasan Togar’a satış için yetki verirken metrekaresi 300 TL’den satılması yönünde meclis kararı alınmıştı. Fakat Başkan Togar 300 TL 200 TL’den satışını gerçekleştirmiş. Başkan Togar’a komisyonda kendisine güvenmediğimi belirtirken şaibeli olduğunu ve savcılıkta dosyalarının olduğunu ifade ettim. AK Parti’ye ve Tekkeköy ilçesine zarar veren babam olsa karşısında dururum" ifadelerini kullandı.

Gazete Gerçek / Sezer SEZER

Son Güncelleme: 07.08.2017 12:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ramazan 2017-08-04 15:36:21

Normalde çok rastlanan bir durum değil hatta hiç rastlanan bir durum değil.Genel merkez ayarı verir yakındır