banner388

Mecliste gergin anlar: “Meclisi bloke ediyorsun”

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinin 2. oturumunda Başkan Yusuf Ziya Yılmaz ile bağımsız bir üye arasında gergin anlar yaşandı.

Mecliste gergin anlar: “Meclisi bloke ediyorsun”

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinin 2. oturumunda Başkan Yusuf Ziya Yılmaz ile bağımsız bir üye arasında gergin anlar yaşandı.

16 Ocak 2018 Salı 09:40
Mecliste gergin anlar: “Meclisi bloke ediyorsun”

Samsun haber- Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinin 2. oturumu bugün Başkan Yusuf Ziya Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. 56 maddenin onaylandığı toplantıda, Samsun Büyükşehir Belediyesinin yol, su, okul ve turizm harcamalarında kullanılmak üzere 220 milyonluk kredi talebine onay geldi.

 Onaylanan bu kredi talebi hakkında söz alan bağımsız meclis üyesi şunları söyledi:

“Kredi taleplerine ret verme noktasındaki kararımı şu gerekçelere dayandırmak istiyorum. Başkanlık divanının şehirde yaptırmış olduğu bir takım çalışmaların takdire şayan olan yönlerini dönem dönem mecliste dile getirdik. Bunları yapanlara teşekkür ettik. Doğruları yapıyorlar dedik ama bunun yanında kendi tespitlerimizle yanlış olan Büyükşehir Belediyesinin para harcarken çok da tasarruflu olmadığı bazı maddeleri de söylemiştik. Şimdi bunlarla ilgili bir örnek vererek kredilere ne için ret noktasında baktığımızı anlatayım. Samsun'da bir ulaşım mastır planı hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesinin hizmet kaynaklı atılımı. Planı hazırlamak için de bir ihaleye çıkmış. İhalenin içeriği şudur: Birinci kısım için 4 kalem anket hizmeti, ikinci kısım ise trafik sayım hizmeti. İhaleye katılan firma 884 bin 460 TL bedelle teslim almış. 4 adet anket, 1 adette trafik sayımını için Büyükşehir Belediyesinin cebinden çıkacak para 884 bin 460 TL artı KDV.  Yeni para ile bir milyon TL'ye ulaşacak bir ulaşım master planı. Samsun'un trafik sorununu çözmek için önümüze koyulmuş. Yapan firma Samsunlu değil dışarıdan gelmiş. Türkiye’nin 5-6 yerinde ihalelere girmiş. En yüksek bedelle aldığı iş Samsun olmuş."

Başkan Yılmaz bu eleştiri karşısında, "Bunlar komisyonda konuşuldu. Burada medya unsurlarını karşınıza alıp da böyle propaganda yapar gibi meclisi işgal etmenizi kabul etmiyorum. Meclisi bloke ediyorsun" dedi.

Son Güncelleme: 17.01.2018 09:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Karasamsunlu 2018-01-16 10:38:43

Büyükşehir belediyesi işinde onlarca boş oturan memur var. bu işi yapacak memur mu yok. yazık bu milletin parasına. 4 tane anket için. birde anlamadığım araç sayma ne? belediye trafik bilmiyormu kaç tane araç var belediye otobüsü var. bunlar vataşdaşı keriz yerine koyuyor. Yazıklar olsun.

Avatar
ramazan 2018-01-16 12:25:43

meclisi bloke etmiyor gerçekleri söylüyor bunlar komisyonda konuşulur burada susulur diye bir konu mu var bence değişmesi gereken belediyelerin başında Samsun Büyükşehir de olmalıydı ..Bu değişim şart sen bizim paralarımızı çarcur edemezsin

Avatar
Vatanperver 2018-01-16 13:27:40

Anlaşılan Samsun’da araba sayamayacak düzeyde eğitimsiz varki ihale dışarıya veriliyor belediyelerde bir sürü boşta eleman var işleri ne , yazık yazık çok yazık olan garibana oluyor

Avatar
erhan... 2018-01-17 01:04:30

Herzamanki gibi minareyi çalan kılıfını hazırlar.Hazırlamışlarda zaten...

Avatar
Ne fark eder 2018-01-17 02:36:47

Ağzınızdan burnunuzdan gelsin gerçek vatan hainleri...