banner388

MEB’den öğrencileri sevindirecek "devamsızlık affı" açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 12. sınıf öğrencilerinin 2018-2019 eğitim öğretim yılındaki devamsızlıklarının affedildiği duyuruldu. 

MEB’den öğrencileri sevindirecek "devamsızlık affı" açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 12. sınıf öğrencilerinin 2018-2019 eğitim öğretim yılındaki devamsızlıklarının affedildiği duyuruldu. 

14 Haziran 2019 Cuma 19:32
MEB’den öğrencileri sevindirecek "devamsızlık affı" açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı 12.sınıf öğrencilerinin 2018-2019 eğitim öğretim yılındaki devamsızlıklarının affedildiğini açıkladı. Bakanlıktan alınan kararla, 2018-2019 ders yılına yönelik yükseköğretime devam etmeye hak kazanma durumundaki son sınıf öğrencilerinden ders kesim tarihi itibarıyla tüm derslerden başarılı olmasına rağmen toplam devamsızlık süresini aşan öğrenciler, devamlı öğrenciler gibi işleme tabi tutularak başarılı sayılacak. 

MEB’den illere gönderdiği yazıda, 2018-2019 ders yılının sona ermesiyle öğrencilerin devam-devamsızlık ve başarı durumlarının Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümlerine göre değerlendirilerek başarılı olanların bir üst sınıfa geçeceği, son sınıfta başarılı olanların ise mezun olacağı ifade edildi. Bakanlığa ulaşan öğrenci ve veli taleplerinden, yükseköğretime devam etmeye hak kazanma durumundaki son sınıf öğrencilerinden bazılarının derslerinde başarılı olmalarına rağmen özürlü - özürsüz toplam devamsızlık süresini aşarak başarısız duruma düştüklerinin görüldüğü ifade edildi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir 2019-06-15 08:20:46

Ben 2 günlük devamsızlık yüzünden tasdikname alıp açıkdan bitirmiş insanım siz öğretmeye yarayacak şeyler planlayın örneğin youtube var bakın diğer ülkelere nasıl eğitimler tembelliği aşılamak ne kadar doğru kendim de tembel bir öğrenciyken yaptığımın sonucuna katlandım eğitim şart.

Avatar
Öğretmen 2019-06-14 20:06:38

Sorun bir bakalım idareciler ve öğretmenler bu haberden memnun mu. Devamsizligi aşan öğrenciyi kalacaksin diye korkutup ögrenci okul içinde durup serserilik yapacak. Kaldin zaten diyeceksin. Okuldan uzaklastiramayacaksın. Veli zaten ilgisiz... Meb bu haberi veriyor. Ögretmen ve idarenin öğrencilet önündeki düştüğü durum vahim... Haberdeki örneği aýiriyorum. Ama kural kuraldır. Ya koymayacaksınız ya da uygulayacaksınız.

Avatar
Canik 55 2019-06-15 17:07:08

Geldikleri günden beri Eğitim-Öğretimi nasıl baltalarız Çocukları okumaktan nasıl soğuturuz diye çabalayan bir Milli Eğitim Bakanlığı var kim gelirse gelsin bir öncekinden daha beterini uyguluyor. Okuyan insanların ufku açılır dünya görüşü değişir kontrol edemeyiz diye korkuyorlar galiba. Ama korkmayın okumuş hakkıyla eğitilmiş insandan ne Millete ne Devlete zarar gelmez. Unutmayınız bütün kötülüklerin anası Cehalettir!!!

Avatar
Canik 55 2019-06-16 12:19:48

Arkadaşlar ya bu yorum bölümlerini açmayın, ya da yapılan yorumları hakaret ve küfür barındırmıyorsa yayınlayın. İnsanları aptal yerine koymayın. Yüreğiniz yemiyorsa da bu işi yapmayın cesur insan çoktur Samsunda.