banner388
banner390
banner410
banner408

Maskeli gasba 2 tutuklama

Samsun'da maskeli gaspçı amca ile yeğeni bıçak zoruyla akrabaları olan yaşlı çiftin altınlarını gasp etmek suçundan mahkeme kararıyla tutuklandı. 

banner269

Maskeli gasba 2 tutuklama

Samsun'da maskeli gaspçı amca ile yeğeni bıçak zoruyla akrabaları olan yaşlı çiftin altınlarını gasp etmek suçundan mahkeme kararıyla tutuklandı. 

12 Haziran 2019 Çarşamba 21:35
Maskeli gasba 2 tutuklama

 Olay, Samsun'un Anadolu Mahallesi'nde dün saat 07.30 sıralarında meydana eldi. İddiaya göre 33 yaşındaki Ö.K., kardeşinin kayınpederi olan Mustafa Ç.'nin (77) evine giderek yüzüne maske, eline de eldiven takıp kapıyı çaldı. Bu sırada Mustafa Ç.'nin kızının oğlu olan torunu 20 yaşındaki R.K. de evin önünde bekleyerek Ö.K.'ye yardım etti. Yüzünde maske olan Ö.K. evin kapısını açan Mustafa Ç.'ye bıçak çekerek boğazına dayadı. Evde bulunan paraları isteyen maskeli şahıs, yaşlı adamı yere yatırıp boğazını sıkarak evdeki paraları istedi. Bu sırada diğer odada bulunan alzaymır hastası olduğu öğrenilen M.Ç.'nin karısı G.Ç.'nin yanına giden Ömer K., bıçak çekip yaşlı kadının boynunda ipe bağlı bulunan 15 adet Cumhuriyet altınını aldı. Ö.K., kendisini evin önünde bekleyen R.K. ile birlikte kaçtı. 

Yaşlı adam balkona çıkıp bağırarak yardım istedi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bütün kuyumculara bilgi verip söz konusu altınları satan şüpheli şahısların yakalanması için geniş çaplı bir çalışma başlattı. Ö.K. ve R.K., Kuyumcular Çarşısı'ndaki bir kuyumcuya giderek bir adet Cumhuriyet altınını satmak istedi. Bu sırada kuyumcu, altın bozdurmak isteyen şahısları şüpheli buldu ve oyalayarak polise haber vermek istedi. Ancak şüpheliler 1 adet Cumhuriyet altınını kuyumcuda bırakarak panik içinde kaçtı. 

Olay, polise haber verildi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı motosikletli Yunus ekipleri, Ö.K. ile R.K.'yi Cumhuriyet Meydanı'nda yakalayarak gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğine teslim edilen şüpheler suçlarını itiraf etti. Gözaltına alınan şahısların üzerilerinde ise 4 adet Cumhuriyet altını bulundu. 

Mağdurlar çalınan Ata Cumhuriyet altınının 15 adet ve 25 bin lira değerinde olduğunu ileri sürerken, şüpheliler ise çaldıkları altının sadece 5 adet olduğunu iddia etti. Ö.K.'nin olaydan 10 gün önce Mustafa Ç.'nin evine boya yapmaya geldiği, yaşlı adamın çekmeceyi açıp kendisine para verdiği ve evde altın olduğunu bu sırada gördüğü öğrenildi. 

Polisteki sorguları tamamlanan Ö.K. ve R.K., Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkeme ifade veren 2 kişi tutuklanarak gönderildi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serhat 2019-06-13 13:22:00

Gelsin şu şeriyat gelsin şu idamlar bu haysiyetsizlere İran kanunları uygulansın!

Avatar
Samsunlu Kerim 2019-06-12 21:49:45

2 gün sonra serbest bırakılır gözünü sevdiğimin adaleti :)

Avatar
Muzaffer kurt 2019-06-13 05:12:44

Kelimenin tam anlamıyla bittiği yer...

Avatar
Emin Karagüzel 2019-06-13 08:57:25

Esefle kınıyorum, Allah yapanlara hidayet nasip etsin.