banner388

Makro AVM için karar verildi!

Türkiye'nin en büyük market zincirleri arasında yer alan Makro Market'in aralarında 4-5 AVM'nin de yer aldığı 115 gayrimenkulü bankalara geçiyor.

Makro AVM için karar verildi!

Türkiye'nin en büyük market zincirleri arasında yer alan Makro Market'in aralarında 4-5 AVM'nin de yer aldığı 115 gayrimenkulü bankalara geçiyor.

11 Aralık 2017 Pazartesi 17:10
Makro AVM için karar verildi!

Türkiye genelinde pek çok şubesi bulunan market devi Makro Marketin 400 milyon TL'lik gayrimenkulü bankalara geçiyor. Yaşadığı mali sıkıntı sonrası mahkemeden konkordato talebinde bulunan Ankaralı Makro Market ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Şirket, toplamda 220 milyon lira alacağı olan 9 banka ile masaya oturdu. Anlaşmaya göre Makro'nun Türkiye genelinde, aralarında 4-5 AVM'nin de yer aldığı 115 gayrimenkulü bankalara geçiyor.


Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre şirket, 3 yıl içinde borçlarını ödemesi durumunda, söz konusu gayrimenkullerini geri alabilecek. Toplam 600 milyon TL seviyesinde borcu bulunan, Türkiye genelindeki 253 mağazası Makro ve Uyum markası ile faaliyet gösteren Makro Market A.Ş., mahkemenin verdiği mühlet kararı sonrası alacaklılarla görüşmelerini hızlandırdı. Söz konusu borcun 220 milyon TL’si bankalara, 386 milyon lirası ise tedarikçilere ait. 


MAHKEMEDEN 'BANKA' İÇİN KARAR

Son olarak geçtiğimiz hafta Cuma günü mahkeme, alacaklı konumdaki bir katılım bankası ile varılan anlaşmaya hakkında karar verdi. Karara göre, çeşitli illerdeki bazı gayrimenkuller vefa hakkı kapsamında alacaklı bankaya geçecek. İki yıllık süreç içinde, şirketin borcunu ödemesi durumunda anılan gayrimenkulleri geri alma hakkı olacak. Yada, söz konusu gayrimenkulleri üçüncü kişilere satarak borcunu bankaya ödeyebilecek.


400 MİLYONLUK GAYRİMENKUL BANKALARA GEÇİYOR

Benzer kararların, geride kalan alacaklı bankalar için de alınması bekleniyor. Anlaşmanın tamamlanması ile birlikte, 220 milyon liralık borca karşılık, Makro’nun 400 milyon lira değerindeki 115 gayrimenkulü bankalara geçmiş olacak. Geri alım hakkı olarak da bilinen Vefa Hakkı sözleşmesi kapsamında devri yapılan gayrimenkuller arasında 4-5 AVM de bulunuyor. Bu gayrimenkullerde Makro marketlerinin faaliyet gösterdiği öğrenildi.


Bankaların dışında diğer alacaklıların bir bölümü ile de anlaşmaya varıldığı belirtildi. Söz konusu alacaklılar arasında yer alan, Ankara, Konya, Samsun ve Antalya’daki hallerin 80 milyon liraya yakın alacağı için de anlaşma sağlandı.


GAYRİMENKULLER HEBA OLURDU

Konkordato sürecini yöneten Makro Market Avukatı Fidel Okan yaptığı açıklamada, "Makro Market’in çok güçlü bir pazarı ve gayrimenkulleri bulunuyor. Eğer, konkordato sürecinde, tedbir kararı sonrasında mahkemeden mehil kararı alınamamış olsaydı; bu gayrimenkuller heba olacaktı. Dolayısıyla 2 bin 800 tedarikçi ve 6 bin 500 çalışan ve bankaların hakları konkordato süreci ile koruma altına alınmış oldu. Bankalar, ellerindeki gayrimenkulleri icra yolu ile değil, vefa hakkı ile değerlendirerek Makro’ya ve tedarikçilere büyük destek vermiş oluyor. Tedarikçiler ise, alacaklarını yapılandırarak ve yeni ürünler vermeye devam ederek çalışanlar ve Makro’ya desteklerini sürdürüyor. Bankalar ile yapılan bu anlaşma sonrası, boşa çıkan tüm gayrimenkuller, tedarikçiler lehine değerlendirilecektir. Sürecin başında olmamıza rağmen tedarikçi borçlarının çok önemli bir bölümü yapılandırıldı. Bunların önemli bir kısmı İle sözleşmeler imzalandı. Diğer kısmı ile son aşamaya gelindi" ifadelerini kullandı.


Cirosu 1 milyar 700 milyon TL olan Makro Market’in 6 bin 500 kadar çalışanı bulunuyor.

Son Güncelleme: 12.12.2017 15:42
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunMakro
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2017-12-11 19:33:35

işçi ve emekçi kardeşlerim ekmeklerinden olmadıkları için sevindirici bir haber.

Avatar
Yusuf Yayla 2017-12-11 21:11:35

Nefis bir hastane olur. Çok müsait. Ulaşımındaki kolaylık geniş arazi ve müsait bir yapı