banner388

Makedonya'dan gelen Türk işçilerin karantina süreci bitti

14 gündür karantina altında olan Türk işçilerin, karantina süreci tamamlandı.

Makedonya'dan gelen Türk işçilerin karantina süreci bitti

14 gündür karantina altında olan Türk işçilerin, karantina süreci tamamlandı.

19 Nisan 2020 Pazar 14:43
Makedonya'dan gelen Türk işçilerin karantina süreci bitti

 Koronavirüs sürecinde Makedonya'da mahsur kalan ve Türkiye'ye tahliyeleri gerçekleştirildikten sonra Bursa'daki bir öğrenci yurdunda karantina altına alınan 26 işçinin karantina süreci bitti.

14 günlük sürenin ardından, işçiler memleketlerine gönderildi. Karantina sürecinde çok iyi bakıldıklarını belirten işçiler, çektikleri video ile teşekkür etti.

Koronavirüs sebebiyle Makedonya'daki Türk Büyükelçiliğine ulaşan işçiler, Türkiye'ye tahliyelerini talep etmişlerdi. Bunun üzerine harekete geçen yetkililer, 26 işçiyi Bulgaristan üzerinden karayoluyla önce Edirne'ye, daha sonra 14 gün karantina altında tutulacakları Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki Emirsultan KYK Yurdu'na getirdi. 14 gün karantina süresi tamamlanan 26 işçi, bugün memleketlerine uğurlandı.

SAMSUNLU İŞÇİLER EVLERİNE DÖNDÜ

İşçilerden 20'sinin Ordu'ya, 5'inin Samsun'a, 1'inin de Afyonkarahisar'a gittiği belirtildi.
Yurttan ayrılmadan önce 14 gün boyunca kaldıkları odaları ve yurdu görüntüleyerek karantina süreci ile ilgili bilgi aktaran Serken Kara, "Her birimiz karantina kuralları gereği ayrı odalarda kaldık. Sunulan hizmet ve yakın ilgiden dolayı çok memnunuz. Odalarımızda tuvalet, banyo, buzdolabı, çalışma masası, kişisel bakım ve temizlik malzemeleri bulunup, internet hizmeti de sağlanmaktaydı. Doktor ve sağlık çalışanları sürekli hazır bulunmaktaydı. Bizi burada misafir eden başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bizimle yakından ilgilenen Dışişleri Bakan Yardımcımız Yavuz Selim Kıran Bey'e, Makedonya'daki süreçte sesimizi duyan devlet yetkililerine teşekkürlerimizi sunarız. Allah hepsinden razı olsun" şeklinde konuştu.


 

Son Güncelleme: 19.04.2020 14:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.