banner388
banner390
banner410
banner408

Mahkum yakınları ceza indirimi istiyor

Cezaevinde tutuklu bulunan mahkum yakınları hükümetten ceza indirimi için bir araya geldi.

banner269

Mahkum yakınları ceza indirimi istiyor

Cezaevinde tutuklu bulunan mahkum yakınları hükümetten ceza indirimi için bir araya geldi.

06 Mayıs 2017 Cumartesi 16:36
Mahkum yakınları ceza indirimi istiyor

Samsun HaberUğur Mumcu Parkı’nda toplanarak Türkiyegenelinde eş zamanlı basın açıklaması yapan Mahkum Yakınları Derneği (MAYAD) üyeleri hükümetten mahkum yakınları olarak ceza indirimi talebinde bulundular.

Grup adına basın açıklamasını okuyan mahkum eşi Aslı Kol, “Bu açıklamamız mahkumlara genel af talebi içermemektedir. Yane her suçlu bizim için kader mahkumu değildir. Terör örgütü üyelerine ve pedofili yani çocuk tecavüzü suçlularıyla ilgili kesinlikle herhangi bir talebimiz bugüne kadar olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır. Bizler, suça karışmış olsa da vatanına, milletine gönülden bağlı, özgürlüğüne kavuştuğunda memleketine yararlı bireyler olacağına inanan kader mahkumlarının yakınlarıyız. FETÖ üyesi hakim ve savcılarca mahkum edilen yakınlarımızın ıslah olmaları ve ailelerine, çocuklarına güzel bir gelecek hazırlamaları için eşit fırsat verilmelidir. Bu açıklamayı yapma amacımız da tam olarak budur. Sayın hükümetimizce çıkarılan, mahkumların ıslah edilerek topluma kazandırılması kapsamındaki yasal düzenlemelerde, istisna tutulan hallerin ortadan kaldırılarak, tüm mahkumlara ve yakınlarına fırsat eşitliği tanınmasını talep ediyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Xs 2017-05-06 18:25:06

Başkasinin malına goz diken, başkanının hakkına goz diken, başkasının canına kast eden mi vatanına yararlı olacak...feto cikti bunlara gün dogdu.. Zaten khk larla infaz yasasında bir cok değişiklik yapıldı..daha ne yapilacak..f

Misafir Avatar
emin karagüzel 2017-05-07 20:37:27 @Xs

içeri düşmeden düşenin halini anlamanı beklemiyorum, belki bir gün düşersen o zaman anlarsın türkiyedeki cezaevlerinin içler acısı halini.

Beğenmedim! (0)