banner388

Mahallelere Çok Fonksiyonlu Bilgi Evleri

Samsun'un Tekkeköy Belediyesi ilçe sınırlarında olan mahallelere Bilgi Evleri kurulmaya başlandı.

Mahallelere Çok Fonksiyonlu Bilgi Evleri

Samsun'un Tekkeköy Belediyesi ilçe sınırlarında olan mahallelere Bilgi Evleri kurulmaya başlandı.

10 Haziran 2016 Cuma 17:20
Mahallelere Çok Fonksiyonlu Bilgi Evleri

Tekköy'deki Mahalleler herkesin kullanabilecek olduğu her tür donanıma sahip olan Bilgi Evlerini kurmaya başladıklarını dile getiren Tekkeköy Belediyesi Başkanı Togar “Öğrencilerimizin kendi mahallelerinde derslerini, ödevlerini ve araştırma derslerini yapabilecekleri, çeşitli faaliyetlerden yararlanabilecekleri alanlar yapma çalışmalarına başladık. Bu bölgelerde öğrencilerin dışında başka bayanlarda el becerileri kursu, dikiş ve nakış gibi çeşitli beceri kursları görebileceklerdir. Bilgi Evlerimizde aynı zamanda herkesin istediği gibi bilgilere anında ulaşmaları için bilgisayar ile kesintisiz internet bağlantıları olacak” dedi.

HER MAHALLEYE BİR BİLGİ EVİ YAPILACAK
Bilgi Evleri ismiyle inşasına başlamış oldukları binaların zamanla bütün mahallelere kurulacağını söyleyen Togar “Bilgi Evlerinde yer ve konuma göre kurs sınıfları, muhtarlık odası, ağırlama odası ile köy evi gibi alanlar açılacak. Özellikle kırsal alanlardaki mahallelerimiz için bu Bilgi Evleri her açıdan aktivite, toplantı, kurslar ve misafir ağırlamak açısından çok büyük bir önem taşımakta. Aşama aşama bu bilgi evlerimizi daha fazla yaygınlaştıracağız.Bu projelerimizi uygulamaya başladık. İlk etapta Kutlukent Merkez Mahallemizle işe başlıyoruz. Kutlukent Merkez Mahallemizdeki Bilgi Evimizin kabaca inşaatı tamamlandı sayılır, kısa bir zaman sonra ise tüm çalışmaları tamamlayıp mahalle sakinlerimizin kullanımına sunulacaktır. Tekrar Seymenler Mahallemizde de bilgi evi projesi kapsamında çalışmalarına başladık. Bu projemizinde inşaatı kısa bir zaman zarfı içerisinde tamamlanacak.Bunların hemen sonrasında Karaperçin, Başköy, Balcalı, Yukarıçinik Mahallelerimizde bilgi evlerimizi yapma çalışmalarımıza tüm hızıyla devam edeceğiz” diye konuştu.

OKUL BİNALARIMIZ BİLGİ EVLERİNE DÖNÜŞÜYOR
Mahallelerde bulunan atıl durumda olan okul binaları kullanılabilir hale getirileceğini açıklayan Başkan Togar “Farklı bazı mahallelerde ise hiç kullanılamayan, atıl durumda bulunan okulların binalarını gereken tadilatını yaparak kullanılabilir hale getireceğiz ve bu da binalarımızı Bilgi Evleri haline dönüştürmemizde bir basamak olacak. Binalardaki tadilatlar ile onarımların sonrasında kullanılmayan, atıl kalmış binaları hem korumak hem de mahallelinin değerlendirebileceği bir hale dönüştürmüş olacağız. Bu Bilgi Evleri aşama aşama çoğaltılarak yaygınlaştırılacak ve her mahallemizinde kendine ait çok amaçlı bilgi evi olacak” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 10.06.2016 17:25
Anahtar Kelimeler:
EvMahalleBilgi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.