banner388
banner390
banner410
banner408

Lovelet AVM'de Kiracılara Skandal Tebligat

Samsun'da Lovelet AVM'de kiracı olarak bulunan 25 mobilyacıya AVM yönetimi, gönderdiği tahliye tebligatında elektrik ve suyu keseceklerini iletti.

banner269

Lovelet AVM'de Kiracılara Skandal Tebligat

Samsun'da Lovelet AVM'de kiracı olarak bulunan 25 mobilyacıya AVM yönetimi, gönderdiği tahliye tebligatında elektrik ve suyu keseceklerini iletti.

29 Aralık 2016 Perşembe 18:14
Lovelet AVM'de Kiracılara Skandal Tebligat

Samsun'un Canik ilçesinde bulunan Lovelet AVM yönetimi, kira sözleşmesi sona eren 25 mobilyacıya tahliye tebligatı gönderdi. Lovelet AVM yönetiminin gönderdiği tebligatta, "Müvekkil şirket ile aranızda 24.01.2014 tarihinde akdedilen kira sözleşmesi ve ekleri gereği kira sözleşmeniz sona ermiş olup, kiralanan gayrı menkulü kira döneminin bitim tarihi olan 31.12.2016 tarihine kadar tahliye etmeniz gerekmektedir. Yukarıda ayrıntısı ile verdiğimiz üzere kira sözleşmeniz sona ermiş olup sözleşmenin yenilenmeyeceği, kiralanan gayrı menkulü kira döneminin bitim tarihi olan 31.12.2016 tarihine kadar tahliye etmeniz gerektiği, aksi halde öncelikle tarafınıza sunulan elektrik ve su hizmetlerinin 31.12.2016 tarih ve saat 9:00 itibari ile sonlandırılacağı ve hakkınızda tahliye deva ve/veya icra takibi başlatılacağı tarafınıza ihtar etmek zaruretimiz hasıl olmuştur. Fazlaya dair hakkımız saklı kalmak üzere keyfiyeti tarafınıza ihtar olunur" denildi.
 
YÜZDE 150 ZAM 
Dün gerçekleşen Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantısında da gündeme gelen konu ile ilgili meclis üyesi Erkan Malkoç, şunları söyledi: "Lovelet AVM geçtiğimiz yıllarda yaşanan selde zarar gördüğü dönemde 25 mobilyacı olarak orada ikinci katda yer kiraladık. Herkes oradan kaçarken bizler, mobilyacılar sektörü olarak oraya can suyu olduk. Samsun'dan 25 mobilyacı 2014 yılında orada show roomlar açtı. Şimdi ise AVM yönetimi afaki şartlarda kiraları afaki oranda arttırmak istiyorlar. Mobilyacılara gönderdikleri tebligatlarda kira artışını kendilerinin belirlemek istediklerini buna uyulmaması halinde ise elektrik ve suyu keseceklerini belirtiler. Orada Kiracı olarak bulunan 25 mobilyacı bu zamana kadar kiralarını düzenli bir şekilde ödediler. Ancak AVM yönetimi burada bulunan mobilyacılara gönderdiği ihtar tebligatda 31.12.2016 tarihine kadar iş yerlerinin tahliye edilmesini istiyor" 

'AYIP EDİYORLAR'
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'da konu ile ilgili Lovelet AVM yönetiminin tahliyesini istediği mobilyacıların dükkan kiralarını yüzde 150 oranında arttıracak olmasına tepki göstererek, "Canik ilçesindeki AVM’deki dükkan kiralarının arttırımı ile ilgili daha önce bana da bahsetti. Bensiz bir girişimde bulundular. Burasını sel aldıktan sonra buradan herkes kaçtı. Buraya mobilyacıları getirmek için benim de içerisinde çaba sarf ettiğim uzun bir süre geçti. Burayı neredeyse bize zorla veriyorlardı. Bugün burası tuttu. Tuttuktan sonra da kiraları yüzde 150 arttırıyorlar. Mal sahibi böyle bir uygulama içerisine getiriyorlarsa ayıp ediyorlar. Gerekiyorsa hukuka gideriz. Eğer 31 Aralık akşamı senin şalterini indirirlerse, lüksü yakar orada yanında olurum” demişti.
 
Bilindiği üzere 2012 yılında Samsun'da yaşanan büyük sel felaketinde Lovelet AVM'de büyük zarar görmüştü. AVM'nin selden zarar görmesi sonrası işleri durgunlaşan ve adeta ölü bir AVM'ye dönüşen Lovelet AVM'ye 25 mobilyacı yer kiralayarak destek olmuştu. Şimdi ise Lovelet AVM, zor günlerinde kendisine sahip çıkan 25 mobilyacıya, tahliye tehdidinde bulunarak dükkan kiralarına yüzde 150 oranında zam dayatması yapıyor. 

Son Güncelleme: 30.12.2016 18:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.