banner388

Lise Öğrencisi Genç Samsun'un Gururu Oldu

Samsun’da İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi’nde 10. sınıf öğrencisi olan Güneş Canbolat adlı öğrenci kompozisyon yarışmasında Türkiye genelinde başarı elde ederek ülkemizi İngiltere’de temsil etmeye hak kazandı.

Lise Öğrencisi Genç Samsun'un Gururu Oldu

Samsun’da İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi’nde 10. sınıf öğrencisi olan Güneş Canbolat adlı öğrenci kompozisyon yarışmasında Türkiye genelinde başarı elde ederek ülkemizi İngiltere’de temsil etmeye hak kazandı.

22 Şubat 2017 Çarşamba 19:58
Lise Öğrencisi Genç Samsun'un Gururu Oldu

Samsun Haber- Samsun’da İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi’nde 10. sınıf öğrencisi olan Güneş Canbolat adlı öğrenci kompozisyon yarışmasında Türkiye genelinde başarı elde ederek ülkemizi İngiltere’de temsil etmeye hak kazandı.

Türkiye'yi Temsil Edecek

We Can Beat Climate Change by 2030-2030 Yılına Kadar İklim Değişimini Durdurabiliriz’” konulu kompozisyon yarışmasında, ortaöğretim kategorisinde Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesini (SSBL)’den katılan ve onur ödülüne layık görülen 10. sınıf öğrencisi Güneş Canbolat, İngiltere’nin Oxford kentinde düzenlenecek olan finallerde Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanan 11 öğrenciden biri olma başarısını elde etti.

77 Ülkeden 1.233 Öğrenci Katıldı

“The Trust for Sustainable Living (TSL)-Sürdürülebilir Yaşam Vakfı” tarafından dünya çapında düzenlenen 2017 International School Essay Competition and Debate-Uluslararası İngilizce Kompozisyon Yarışması sonuçlandı. “We Can Beat Climate Change by 2030-2030 Yılına Kadar İklim Değişimini Durdurabiliriz” konulu kompozisyon yarışmasında, ortaöğretim kategorisinde Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesini temsil eden ve onur ödülüne layık görülen 10.sınıf öğrencisi Güneş Canbolat, İngiltere'nin Oxford kentinde gerçekleşecek finallerde Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanan 11 öğrenciden biri oldu. “The Trust for Sustainable Living (TSL)-Sürdürülebilir Yaşam Vakfının, dünyadaki iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediği uluslararası yarışmaya bu yıl da 77 ülkeden bin 233 öğrenci katıldı. 3-7 Temmuz 2017 tarihinde Oxford’da gerçekleştirilecek finallerde, “İklim değişiklikleri konusunda alınabilecek önlemler” konusunda yazılan en başarılı 5 kompozisyon seçilerek Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’e sunulacağı öğrenildi. Ayrıca, konuyla ilgili münazaralar düzenleneceği, saha gezileri organize edileceği ve kültürel paylaşımlar gerçekleştirileceği açıklandı.İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Hamza Sofuoğlu, Güneş Canbolat ve danışman öğretmen Zuhal Kardeşleri başarılarından dolayı kutlayarak yarışmayı düzenleyen vakfın gönderdiği başarı belgesini takdim etti.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunIngiltere
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.