banner388

LGS öncesi sınav kitapçıklarını yaktılar

Yarın yapılacak LGS öncesi, öğrenciler öğretmenleriyle birlikte sembolik deneme sınavı kitapçıklarını yaktılar.

LGS öncesi sınav kitapçıklarını yaktılar

Yarın yapılacak LGS öncesi, öğrenciler öğretmenleriyle birlikte sembolik deneme sınavı kitapçıklarını yaktılar.

19 Haziran 2020 Cuma 19:11
LGS öncesi sınav kitapçıklarını yaktılar

Terme Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri, öğretmenleriyle beraber okul bahçesinde bir araya gelerek sınav hakkında son değerlendirmelerini yaptılar.
Öğretmenlerinin kendilerine yıl boyunca büyük destek verdiklerini ifade eden sınav öğrencileri, sınav sonrasında öğretmenleriyle tekrar bir araya gelerek hedefledikleri başarılarını kutlamayı bekliyorlar.

GELENEKSELLEŞTİ


Okul bahçesinde kitapçıkları yakan öğrencilerinin yanında olan Terme Ortaokulu Türkçe öğretmeni Yakup Şahin, “Sınava girecek öğrencilerimizle her sene aynı etkinliği yapıyoruz. Bir başkasının kullanamayacağı durumdaki sembolik kitapçıkları sınav öncesinde ‘Sınav artık bitti’ mantalitesiyle yakıyoruz. Bu etkinlik artık geleneksel hale getirildi. Haftalarca, aylarca kendilerini geliştirmek için çözdükleri sınav kitapçıklarının yandığını gören öğrencilerin yüz ifadeleri kimisinde mutsuz, kimisinde ise heyecanlı olabiliyor. Etkinlik esnasında duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarına hâkim olamayan öğrencilerimizde oluyor” diye konuştu.

Okul Müdürü Murat Aydın, sınava girecek öğrencilerin dikkatli ve sakin olması gerektiğini söyleyerek başarılar diledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa Asci 2020-06-19 19:43:06

Ülkemden, çocukluk ve ilk gençlik yıllarımı geçirdiğim kurtuluş savaşının başkenti Samsundan şimdi oldukça uzak bir ülkede yasliliga doğru adımlar atıyorum. 1970 li yıllar, ilk adım ortaokulu, lise yılları 19 mayıs lisesi.
Haber basliginizi okuyunca heyecanlandım.1970lerin son çeyreği lise yıllarım. Bizim kuşağın da başta tarih ders kitapları olmak üzere eğitimin ezberlestirilmesini cebir, geometri, mantık, felsefe,Astronomi..... Bir çok dersin ortadan kaldırılarak bize modern diye yutturulmaya calisilan matematik derslerini, ezbercilgi protesto için yeni ders kitaplarını yaktimiz günler geldi aklıma. O günlerden bu güne çok şeyler değişmiş haberi bütününü okuyunca üzüldüm. Almanyadan sevgilerimi gönderirken ülkemin insanlarina ezberleri bozan bir gelecek diliyorum.

Misafir Avatar
Deniz 2020-06-19 22:17:40 @Mustafa Asci

Çok güzel bir yazı paylaşmışsınız. Bende memleketinden uzun yıllar uzakta kalan biri olarak en kısa zamanda memleketinize gelip hasret gidermenizi ve bundan sonraki yaşamızda sağlık,huzur ve mutluluk dilerim.

Beğenmedim! (0)
Avatar
vatandaş 2020-06-19 22:54:25

Kitapları yakmak yerine geri dönüşüme göndererek örnek olabilsek daha güzel olur

Avatar
osb 2020-06-20 12:56:49

anarşikler !!

Avatar
Ayşe 2020-06-22 01:46:02

Nasıl kıyabiliyorlar kitaplara yazıkcandır kitaplar