banner388

LDP Samsun İl Başkanı: Umudunuzu Yarına Taşıyın

LDP Samsun il başkanı Menteşoğlu, “Umudunuzu yarınlara taşımak için ‘hayır’ deyin” dedi.

LDP Samsun İl Başkanı: Umudunuzu Yarına Taşıyın

LDP Samsun il başkanı Menteşoğlu, “Umudunuzu yarınlara taşımak için ‘hayır’ deyin” dedi.

12 Nisan 2017 Çarşamba 10:06
LDP Samsun İl Başkanı: Umudunuzu Yarına Taşıyın

Samsun Haber - Daha önce yaptığı sıra dışı söylemleriyle gündeme gelen Liberal Demokrat Partinin(LDP) Samsun İl başkanı Samet Menteşoğlu, referandum kampanya süreciyle ilgili çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Referandum kampanya sürecinin sonuna gelindiği için mutlu olduğu söyleyen Menteşoğlu, “21. Yüzyıl dünyasına yakışmayan bir referandum sürecinin nihayet sonuna gelmiş bulunuyoruz. En azından bir süre utanmayacağız” dedi.

Menteşoğlu: “Referandum sürecinde OHAL baskısı altında geçti”

Yaptığı açıklamada Anayasa değişiklik paketinin Meclis’te oylanma sürecini ‘parodi’ olarak değerlendiren Menteşoğlu, “Bazı milletvekilleri adına utanarak başladığımız süreç, tam da başladığı gibi devam etti. Olağanüstü halin baskısı sürdürüldüğü gibi, tabii ki kamu gücü de alenen taraf oldu. Mevcut Anayasa’nın “tarafsızlık” misyonunu yüklediği Cumhurbaşkanı, hemen hemen gittiği her şehirden, kendisine ikna olmayan bizlere doğrudan ya da dolaylı hakaret etti. Mutluluğum sanırım biraz da bundan. Umarım bir süre, kendi paramızla hakaretlere maruz kalmayacağız” diye konuştu.

Propaganda sürecinin eşit şartlar altında yürütülmediğini iddia eden Menteşoğlu, “Eşit şartlarda yürütülecek propaganda halinde “evet” oylarının komik oranlarda kalacağı aşikâr. İşte bu yüzden, tüm baskılara, göz korkutmalara ve yanıltmalara rağmen 16 Nisan günü çıkacak “Hayır” sonucu, Türk demokrasi tarihinin en büyük gurur kaynaklarından olacaktır. Ben hepinizi bu gurura ortak olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Menteşoğlu: “Hayır demek; umudunu yarınlara taşımak demek”

Menteşoğlu, açıklamasının sonunda vatandaşları referandumda  ‘hayır’ kullanmaya çağırırken “Gidin, “Hayır” deyin. Zaten birey üzerinde gereğinden fazla olan devlet gücünü daha da arttırmayın, hem de bunu bir kişi veya gruba kalıcı olarak vermeyin. Hayır demek mevcut düzenden memnun olmak değil, daha iyisini yapabilme umudunu yarınlara taşımak demek. Hayır deyin, özgürlüğünüze sahip çıkın” dedi.

Yasir BABA

Son Güncelleme: 12.04.2017 10:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
LDP LDP LDP LDP LDP LDP 2023-04-27 02:10:14

ALLLLLLLLLLLLLLLLLLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH