banner388

Ladik ilçesinde doktor eksiği var

Samsun Valisi Osman Kaymak, "Hastanemiz yeni yapılmış, ihtiyacı görür nitelikte, biraz doktor eksiğimiz var ama bunu da en kısa sürede karşılayacağız" dedi.

Ladik ilçesinde doktor eksiği var

Samsun Valisi Osman Kaymak, "Hastanemiz yeni yapılmış, ihtiyacı görür nitelikte, biraz doktor eksiğimiz var ama bunu da en kısa sürede karşılayacağız" dedi.

01 Aralık 2017 Cuma 09:22
Ladik ilçesinde doktor eksiği var

Samsun haber - Samsun Valisi Osman Kaymak Ladik ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İlk olarak Ladik Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Vali Kaymak, İlçe Kaymakamı Emrah Uzun, Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, ilçe protokol üyeleri ve kurum müdürleri tarafından karşılandı.


Kaymakam Uzun, Vali Kaymak'a ilçenin eğitim, sağlık, ekonomi, nüfus, ulaşım, asayiş ve diğer konuları hakkında brifingleri aktardı. Vali Kaymak daha sonra Belediye Başkanı Selim Özbalcı'yı ziyaret etti.


Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit olan P. Uzm. Onb. Ersan Sancı'nın ailesini Ladik ilçe merkezindeki evlerinde ziyaret eden Vali Kaymak, bir süre sohbet etti. Daha sonra Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Gökçe ile makamında bir süre görüştükten Vali Kaymak, Ladik Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda muhtarlarla bir araya geldi.

ANKARA’DA DEĞERLENDİRİLİYOR

Muhtarlar seslenen Samsun Valisi Osman Kaymak, "Büyük bir yol ağı sorumluluklarına verildi. İl Özel İdaresi döneminde yapılan köy yolları stabilize yapılıyordu ve bunlar da 3-4 yılda kalkıyordu. Bu yönüyle Samsun'da yapılan beton yol uygulamasını ben çok başarılı ve doğru buluyorum. Bu yolların 20-30 sene gideceğini düşünüyoruz. Bu çok doğru bir tespit ve çalışma. 5 bin kilometrelik yol ağının 1500 kilometresini yaptılar ve diğerlerini de yapacaklar. Artık Türkiye geri kalmış bir ülke değil, kalkınmakta olan bir ülke, kalkınmış ülkelerle yarış yapıyoruz. Artık biz yol ve su konusunu konuşmamalıyız, bunları geride bırakmalıyız. Daha çok katma değer üreten bir ülke olmak durumundayız. Bu yolların kısa sürede bitmesi için ekstra bir kaynağa ihtiyaç var. Bu konu Ankara'da değerlendiriliyor ama görebildiğim kadarıyla Büyükşehir Belediyemiz de bunu imkanları ölçüsünde yürütüyor" dedi.

DOKTOR EKSİĞİ VAR


Doktor eksiğine değinen Vali Kaymak, "Ama tabii ki ilçenin başka ihtiyaçları var. İlçemizde hastanemiz yeni yapılmış, ihtiyacı görür nitelikte, biraz doktor eksiğimiz var ama bunu da en kısa sürede karşılayacağız" diye konuştu.

GENÇLERİMİZ TEKRAR KÖYE DÖNMELİ

Konuşmasında tarım ve köyden kente göç konularına da değinen Valimiz Sayın Osman Kaymak, "Çiftçilerimiz için çok güzel hibeler var. Bunları çok iyi bir şekilde değerlendirmek lazım. Maalesef gençlerimiz asgari ücretle şehirde çalışmak istiyor. Halbuki köyde, kendi arazisini akılcı, yeni tekniklerle işleyerek çok iyi para kazanabilir. Geçenlerde Çarşamba ilçemizi ziyaretimde bir serayı gezdim. Çiftçimiz bir dönüm araziden 23 ton domates elde etmiş. Birim başına ürün miktarını artırmış ve kazanmış. Hükümetimizin kırsal alana yönelik desteklerini takip edin lütfen. Bu şekilde köyden giden gençlerimizin tekrar köye dönmesini sağlayabiliriz diye düşünüyorum." diye konuştu.

YÜKSEKOKUL OLMALI

Ladik'te bir yüksekokulun olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu dile getiren Valimiz Sayın Osman Kaymak, "Ladik gerçekten bir yüksekokulu hak ediyor ve buraya da çok katkısı olurdu. Geç kalınmış ama inşallah önümüzdeki süreçte güzel bir yüksekokulu Ladik'e kazandırırız." dedi.

KALKINMAK ZORUNDA

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki muhtarlarla yaptığı toplantıları hatırlatan Vali Kaymak, "Bizler de sizleri seviyoruz, değer veriyoruz ve demokrasinin beşiği olduğunuzu düşünüyoruz. Onun için sizler halkın sorunlarını bizlere ileteceksiniz. Bizler de imkanlar ölçüsünde bu sorunları çözmek durumundayız. Tabii ki Samsun bir bütün olarak kalkınmak durumunda. En son yaptığımız 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'yla Samsun sınıf atladı ve ilk ona, ilk beşe girdi. Bizim bu statüyü korumamız açısından Samsun'u bütün ilçeleriyle ele almamız ve her ilçeye belli bir fonksiyon biçmemiz lazım" şeklinde konuştu.

KAYMAKAMDAN İSTEK

Ladik Kaymakamı Emrah Uzun'dan bazı isteklerde bulunan Vali Kaymak, "Biz de inşallah el ele verelim kaynak bulalım. Bu üç alan en azından ilçeyi tanıtır. Tanıtma bazen çok şeyin önüne geçer. Göç veren ilçe değil de göç alan ilçe konumuna gelirsiniz. Ben çalıştığım yerlerde ortak akıl, ortak payda söylemi geliştiriyorum. Belediye başkanı, siyasetçi, iktidar, muhalefet, STK'lar, muhtarlar hep bir araya gelip ortak paydalar konusunda el birliği, gönül birliği yapıp, tek ses olursa, herkes sizi dikkate almak durumunda kalır. Herkes farklı bir şey söylerse işler uzar, gider. Bunun hizmetlerin yerine getirilmesinde çok faydası olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

TALİMAT VERDİ

Ladik Akdağ Kış Sporları ve Turizm Merkezi'ne Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan 150 yataklı kamp merkezinde incelemelerde bulunan Vali Kaymak, eksikliklerin en kısa sürede tamamlanması ve merkezin vatandaşlarımızın hizmetine sunulmasını söyledi.

Son Güncelleme: 01.12.2017 21:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2017-12-01 09:45:45

1. Beton yol dayanıklı ama konforu yok. Üzerine ince bir asfalt atılırsa konforlu da olur.
2. Kalkınmakta olan ülke vatandaşından kestiği vergiyle dışarıdan samanı bile ithal ederken kalkınamaz. Teknoloji geliştirmek ya da tarım, hayvancılık ve turizmi desteklemek gerekir. Teknolojide geri kaldığımızı ama özellikle turizmi geliştirebilirsek çok ekmek yeriz.
3. Köyümde arazi fındıktan başka birşey yetiştirmeme elvermiyor. O da para etmiyor masrafımı bile karşılamıyor üstüne de borçlanıyorum. Nasıl olacak?
4. İşitme engelliler olimpiyatları gibi faaliyetlerin faydası ve getirisi inanılmaz hem maddi hem de manevi. Bu yüzden Türkiye mutlaka turizmi canlandırmalıdır.

Avatar
Atif 2017-12-01 12:56:10

Ladik diyorlar ya haha gelin bakin dogum hastanesi gazi arastirma ne durumda dogumda 1 tane noroloji doktoru var oda adamin keyfine kalmis oyle calisiyor koskoca samsunda 1 tanemi noroloji doktoru var simdi aynen evet ayiptr ya