banner388
banner390
banner410
banner408

Ladik Gölü Buz Tuttu

Samsun’da bulunan Ladik Gölü, bölgede etkili olan aşırı soğuklardan dolayı buz tuttu.

banner269

Ladik Gölü Buz Tuttu

Samsun’da bulunan Ladik Gölü, bölgede etkili olan aşırı soğuklardan dolayı buz tuttu.

22 Aralık 2016 Perşembe 09:18
Ladik Gölü Buz Tuttu

Kış aylarına girilmesiyle birlikte özellikle Samsun’un iç ve yüksek kesimlerinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava Ladik’i vurdu. Kayak merkezine de ev sahipliği yapan ilçede bulunan Ladik Gölü, eksi 20 dereye düşen hava sıcaklıkları karşısında buz tuttu. 870 hektarlık alana sahip, 8 kilometre uzunluğundaki Ladik Gölü, yer yer yaklaşık 20 santimetre kalınlığında buz tuttu. Gölün buz tutması çevredeki kuş türleri ve diğer hayvanları da olumsuz etkiledi.

Bu sene gölün geçen senelere oranla çok önceden donduğunu ifade eden Ladik Belediyesi Göl Tesisleri Sorumlusu Soner Tiryaki, “Sıcaklığın eksi 20 dereceye kadar düştüğünü gözümle gördüm. Gölümüz şu anda tamamen donmuş durumda. Büyük ve küçük gölün ikisi de dondu. Gölün üstünde 20 cm buzun olduğunu tahmin ediyoruz. Geçen senelerde de gölümüz donmuştu. Buzun üstünde gezmiştik. Göl her sene donuyor. Önceki senelere göre 1,5 ay daha erken buz tuttu. Geçen sene yılbaşında burada kar yoktu” dedi.
Göldeki buzun 3-4 ayda zor çözülebileceğini söyleyen Savaş Ömür ise, “Kış bu sene biraz daha erken geldi. Kar yağması her zaman iyidir, hava yumuşak olur ama bu sene hem kar yağdı hem de soğuk var. Sıcaklık bazen eksi 20 derecelere kadar düşüyor. Şu anda göl komple dondu. Sanırım Mart ayına kadar da çözülmez” diye konuştu.
Göl tesisinde çalışan elemanlar donan gölün üstünde gezerken, civarda bulunan hayvanlar da gölün üstünde gezerek donmamış kısımlardan su içti. 
 

Son Güncelleme: 23.12.2016 16:05
Anahtar Kelimeler:
Ladik GölüDondu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.