banner388

'La Edri' Samsunhaber.com'u ziyaret etti!

Samsunhaber.com’u ziyaret eden Samsunlu Eğitimci-Şair Derya Cesur, yüreğimizi yakan orman yangınlarını çıkaranları şiirsel bir dille eleştirdiği “Diyelim ki biz öldük!” şiirinin öyküsünü Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yazıcı’ya anlattı. 

'La Edri' Samsunhaber.com'u ziyaret etti!

Samsunhaber.com’u ziyaret eden Samsunlu Eğitimci-Şair Derya Cesur, yüreğimizi yakan orman yangınlarını çıkaranları şiirsel bir dille eleştirdiği “Diyelim ki biz öldük!” şiirinin öyküsünü Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yazıcı’ya anlattı. 

03 Eylül 2021 Cuma 17:53
'La Edri' Samsunhaber.com'u ziyaret etti!

ŞİİRİN SAHİBİ ORTAYA ÇIKTI

Samsunhaber.com’u emekli sendikacı Hamdi Koçak’la birlikte ziyaret eden Şair Derya Cesur, yeni yayın dönemi için başarılar diledi. Erdal Şencan ve Mehmet Yazıcı ile bir süre sohbet eden Cesur, Yazıcı’nın bir süre önce köşesinde yayınladığı “Diyelim ki biz öldük!” isimli şiirinin hikayesini de anlattı. Söz konusu şiiri, yazarı bilinmediği için Mehmet Yazıcı köşesinde  “La Edri” imzasıyla yayınlamış ancak bir süre sonra şiirin Derya Cesur’a ait olduğu ortaya çıkmıştı. 

NAZIM HİKMET’İN ZANNEDİLDİ

Bunun üzerine konuyu ikinci kez köşe yazısında gündeme getirerek yanlışı düzeltip şairden özür dileyen Yazıcı’nın davranışını takdirle karşıladığını belirten Derya Cesur, “Bu şiirim pek çok yerde farklı isimlerle yayınlandı. Hatta Nazım Hikmet’e ait olduğu bile öne sürüldü.  Elbette bu durum onurumu da okşamadı değil. Ancak herhangi bir sayfada karşılaşma ihtimaliniz yüzünden sanki benim intihalci olduğum yanılgısına düşülmesinden çekindim” diye konuştu. 

İSYANIN DIŞA VURUMU

Söz konusu şiiri geçen yıl Hatay bölgesindeki çıkan orman yangınını terör örgütünün üstlenmesi üzerine yazdığını kaydeden Cesur, şöyle devam etti: “İçimde yükselen isyanı dışa vurmak için tarafımca kaleme alındı.  İlk yayın, mensubu olduğum Demlik Edebiyat sosyal medya sayfasında 11.10.2020 tarihinde yapıldı. Bu sene hali hazırda devam eden yangınlarımız sırasında aynı platformda yeniden yayınlanmasının ardından yaklaşık 600 kere paylaşılmış. Bu dolaşım sırasında kasten ya da eksik bilgilenme nedeniyle farklı isimlere mal edilmiş.”

CESUR, TEŞEKKÜR ETTİ

“Tüm bu rahatsız edici tutumlar arasında şiirimizi dolaşımda fark edip köşesinde yayınlamaya layık gören, bununla birlikte şiiri kaleme alan kişiye ilişkin sağlam bir kaynak bulamadığından "anonim" yani “La Edri” diye yer veren, kendisine ulaşıp durumu izah ettiğimde gereğini yapma inceliğini gösteren Samsun Haber Genel Yayın Yönetmeni ve köşe yazarı Sayın Yazıcı'ya telefonla arayarak teşekkür etmiştim. Şimdi aynı duygularımı bizzat kendisine iletiyorum.”

İKİNCİ KİTABI YOLDA 

Eğitimci şair-yazar Derya Cesur’un ilk kitabı “Kar Kavalı”  Ankara/Dorlion Yayınları tarafından şiirseverlere ulaştırılmıştı. Cesur, kitabıyla ilgili “Kar Kavalı “ben” diliyle konuşan bir iç döküş kitabıdır. Bu dili kullandım; çünkü ben bir okuyucu olarak haddini aşan bir yazıyı ya da kitabı kesin bir kararlılıkla terk ederim. Bana yukarıdan bakan, fikrini ve duygusunu köşeli kelimelerle aktaran bir yazı dilini rahatsız edici bulurum.  Bu kitapta yazılanlar, aynı zamanı ve ülkeyi paylaştığım, aynı notada gülüp, ağlayıp aynı este sustuğum diğerlerine “ben de varım, buradayım”  demenin bir yoludur” dedi. Sanatçı ikinci şiir kitabı için hazırlıklarını sürdürüyor.  

İlgili linkler:

1-    https://www.samsunhaber.com/diyelim-ki-biz-olduk-makale,746.html
2-    https://www.samsunhaber.com/biz-daha-olmedik-makale,751.html
 

Son Güncelleme: 11.12.2021 15:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.