banner388

Kuveyt’ten Samsun’a kaç kişi geldi

Kuveyt-Samsun seferlerinin başlamasıyla birlikte ilk direk uçuşla İlk adım şehri Samsun’a kaç kişinin geldiği merak konusu oldu. 

Kuveyt’ten Samsun’a kaç kişi geldi

Kuveyt-Samsun seferlerinin başlamasıyla birlikte ilk direk uçuşla İlk adım şehri Samsun’a kaç kişinin geldiği merak konusu oldu. 

20 Temmuz 2018 Cuma 13:57
Kuveyt’ten Samsun’a kaç kişi geldi

Samsun haber - Kuveyt-Samsun seferlerinin başlamasıyla birlikte direk uçuş yapan ilk uçak Çarşamba Havalimanı’na dün iniş yaptı. Uçuşların başlaması nedeniyle çok mutlu olduklarını belirten Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Murat Toktaş, “Nüfus olarak küçük bir ülke olsa bile ilk uçuşta 107 yolcu gelmesi şimdiye kadar olan iddialarımızın ne denli doğru olduğunu gösterdi. Ne yazık ki yıllardır bunu gerçekleştirmeyerek şehrin büyük bir kayıp yaşadığını da görmüş olduk. Başka bölgelere vereceğimiz enerjiyi, zamanı ve maddi kaynağı bu bölgeye vermek bize çok daha büyük kazanç olarak geri dönecektir. ”dedi.

Kuveyt’ten gelen yolcuların kentte kalmadığını ifade eden Toktaş, “ Kuveyt’ten gelen turistlerin ne yazık ki 35 kadarının şehirde kaldığını görmek çok üzücü oldu. Uçaktaki yolcuların birçoğu Trabzon ve İstanbul acenteleri tarafından Trabzon’a ve Ordu’ya götürüldü. Bu durum bizim adımıza hoş olmadı. Bizim bu konuya bir çözüm bulmamız lazım, yoksa başka illerin geçiş güzergâhından başka bir konumumuz olmaz. Bununla ilgili uçuş noktasında Samsunu pazarlamamamız gerekiyor. Bu konuda Samsun acentelerine çok büyük iş düşüyor. Ayrıca Karadeniz bölgesine çalışan yerli ve yabancı acenteler ile ortak çalışma yapıp şehrimizi pazarlamamız lazım” diye konuştu.


Katar, Cidde, Riyad ve Duabi seferlerinin de başlamasını istediklerini vurgulayan Toktaş, “Böylece körfeze coğrafyasındaki bütün noktalardan Samsunun bağlantı olacak. Bu da şehre onlarca milyon USD gelir gelmesi anlamına gelecek” şeklinde ifade etti. 

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunKuveyt
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat 2018-07-21 10:01:03

Samsun daki kokunun bizimle alakası yok demiş sözde yetkililer, Gemiden gelen kokuyu halk mı? çözecek? Her taraf beton yığını olmuş. Vb... bence yüzde 35 bile çok kalmış, Onlarda kaçar emin olun, buraya sonuçta beton yığını görmeye gelmemişlerdir.