banner388
banner390
banner410
banner408

Kütüphaneler Haftası Tekkeköy’de kutlandı

Kütüphaneler Haftası Tekkeköy’de ilginç bir etkinlik düzenlendi. İlçe Halk Kütüphanesi ile birlikte düzenlenen etkinlikte insana kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap okuma konusunda farkındalık oluşturmak esas alındı.

banner269

Kütüphaneler Haftası Tekkeköy’de kutlandı

Kütüphaneler Haftası Tekkeköy’de ilginç bir etkinlik düzenlendi. İlçe Halk Kütüphanesi ile birlikte düzenlenen etkinlikte insana kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap okuma konusunda farkındalık oluşturmak esas alındı.

05 Nisan 2017 Çarşamba 16:30
Kütüphaneler Haftası Tekkeköy’de kutlandı

Samsun Haber - Her yıl olduğu gibi bu yılda Kütüphaneler Haftası’nda etkinlik düzenleyen Tekkeköy Belediyesi ile İlçe Halk Kütüphanesi, ilçe meydanında kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap okuma konusunda farkındalık oluşturma adına bir araya gelindi.
Tekkeköy Meydanı’nda yapılan etkinliğe AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, AK Parti Tekkeköy İlçe Başkanı Yusuf Güngör, Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yalçınkaya, İlçe Halk Kütüphanesi sorumlusu Cengiz Korkmaz ve yaklaşık 500’e yakın öğrenci ile vatandaşlar katıldı.


Togar: “Kitap okumanın yeri ve zamanı olmaz”

Kitap okuma konusunda farkındalık oluşturmak ve küçük yaştan itibaren kitap okuma sevgisini çocuklara aşılamak istediklerini belirten Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Kitaplar sayfalarında farklı konularda bilgiler barındıran birer hazinedir. Birçok konuyu, merak edilen soruyu kitaplardan öğrenebiliriz. Yine hikaye, roman gibi kitaplar ile hayal gücümüz zenginleşerek hayata bakış açımız değişebilir. Her insanın hayatını değiştiren bir kitap olmuştur. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz meydanda kitap okuma etkinliğimiz ile çocuklarımızın ufkunu açan hayatını değiştiren kitaplarla çocuklarımızı buluşturduk. Özellikle okumayı seven bir neslin yetişmesi cehaletin önlenmesindeki en büyük silah olacaktır. İslam’ın ilk emri de ‘oku’dur. Bu bilinçle her yıl Kütüphaneler Haftası’nda 500’e yakın çocuğumuzla ilçe meydanımızda bir araya gelerek okuma konusunda farkındalık oluşturuyoruz.

‘1 Kitap 1 Hayat’

Kitap okumanın yeri ve zamanı yoktur. Kitap okumak içinde boş zaman aranmaz. Kitap okumak için boş zaman ayarlanır. İşte bizde ilçe meydanında herkesin dikkatini kitap okuma etkinliğimize çekerek bir farkındalık ortaya koyduk. Belediye olarak bilgili, sorumluluklarını bilen kültürlü bir toplum oluşması adına üzerimize düşen ne varsa yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu amaçla yine İlçe Halk Kütüphanemizle başlatmış olduğumuz ‘1 Kitap 1 Hayat’ projemiz ile ilçemizdeki tüm öğrencilerimize bir kitap hediye etmiştik. Şimdide etkinliğimize katılan tüm öğrencilerimize okudukları kitapları hediye ediyoruz. İlçe Halk Kütüphanemizi ile birlikte düzenlediğimiz etkinliğimize katılan AK Parti Samsun Milletvekilimiz Sayın Ahmet Demircan’a, kaymakamımıza, tüm katılımcılarımıza, Tekkeköyümüzün geleceği olan minik yavrularımıza ve hemşehrilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Tekkeköy İlçe Halk Kütüphanesi sorumlusu Cengiz Korkmaz, “Kütüphaneler Haftası dolayısıyla belediyemiz ile işbirliği içinde bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz kitap okuma etkinliğimizi yoğun katılım ile gerçekleştirdik. Kitap okumanın yerinin ve zamanının olmadığını bu etkinliğimiz ile bir kez daha sergiledik” diye konuştu.

Son Güncelleme: 05.04.2017 16:41
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.