banner388

Kuş Cennetini kanaviçeye işlediler

Samsun'da iki kadın girişimci, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ndeki göçmen kuşları kanaviçeye işledi.

Kuş Cennetini kanaviçeye işlediler

Samsun'da iki kadın girişimci, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ndeki göçmen kuşları kanaviçeye işledi.

03 Aralık 2017 Pazar 11:14
Kuş Cennetini kanaviçeye işlediler

Samsun Haber - Samsun'da iki kadın girişimci, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde bulunan göçmen kuşları kanaviçeye işledi. 62 yaşındaki Zekiye Sezer ve 53 yaşındaki Canan Özdemir, KOSGEP desteği ile açtıkları atölyede Türk dokuma örneklerini günümüze uyarlıyor. Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ne gelen kuşlardan yapılan bu çalışma kısa sürede ilgi gördü.


Zekiye Sezer, Kuş cenneti ile ilgili olarak, "Kuş Cennetimizdeki kuşları kanaviçe ile hayata geçirmeye çalıştık. Bu kuşları birebir olarak kanaviçeye işledik. Bu kuşların üzerinde bulunduğu örtüler, duvar panoları, el ve sırt çantaları yaptık. Deltadaki kuşların kanaviçeye birebir işlenmesi ile ilgili daha önce yapılmış böyle bir çalışma yok. İlk defa bunu biz yaptık. Çok güzel tepkiler alıyoruz. Özellikle il dışından gelen yabancı misafirlerden çok güzel tepkiler alıyoruz" dedi.



Canan Özdemir, çalışmalarında bir Kuş Cenneti'ndeki kuşların yer aldığı bir kitaptan yararlandıklarını belirterek, "Biz delta ile ilgili çalışma yaparak farklı bir ürün ortaya koymaya çalıştık. Kuşları tanıyan insanlar kanaviçeye baktıklarında hangi kuşun olduğunu çok net bilebiliyorlar. UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmeye aday olan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ndeki kuşlardan ilk aşamada 4'ünü çalıştık. Bunlar yalı çapkını, saka, mavi kuş, karabaşlı iskete kuşu oldu. Çok eski bir Türk dokuma tekniği olan kanaviçeyi kullanarak yaptığımız bu çalışma oldukça dikkat çekti. İlerleyen aşamada kanaviçeye işlediğimiz kuş sayısını artırmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.