banner388

Kuş Cenneti hayran bırakıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından Samsun’a kazandırılan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti herkesi hayran bırakıyor.

Kuş Cenneti hayran bırakıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından Samsun’a kazandırılan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti herkesi hayran bırakıyor.

30 Kasım 2017 Perşembe 18:09
Kuş Cenneti hayran bırakıyor

Samsun haber - Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’yle ilgili açıklamalarda bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz “Kızılırmak Deltası 55 bin hektarlık alanı kaplayan, yüzlerce bitki ve canlı türüne ev sahipliği yapan bir deltadır. Burada 12 ay boyunca yanı yılın her günü farklı kuş türlerini görebilirsiniz. Yapılan tespitler sonucu 355 farklı kuş türü olduğunu öğrendik. Kuş Cenneti’ne misafir olan kuşlara verici takarak göç haritalarını çıkarmaya çalışıyoruz. Yılkı atları ve mandaların doğal yaşam alanı haline gelen Kuş Cenneti daha önceleri yazlıkçıların işgali altındaydı. Kanuna aykırı olarak inşa edilen bu yazlıkların sayısı 300’leri buluyordu. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak buna ‘Dur’ dedik. Kaçak yapıları yıkarak canlılara tamamen doğal bir ortam bıraktık. Bu yıkımları yaparken, bölgenin güzelliğine güzellik katan köylülerimizi hiçbir zaman mağdur etmedik. Sadece yazlıkların yıkımını gerçekleştirdik” dedi.

KALICI LİSTEDE YER ALACAK

Kuş Cenneti’nin 2016 yılında yıl UNESCO Dünya Mirasları Geçici Listesine girdiğini hatırlatan Başkan Yılmaz, “Biz ‘Geçici liste olmaz kalıcı listede olmalıyız’ dedik. Ve bu düşünceler ile çalışmalarımızı hızlandırdık. Büyükşehir Belediyesi olarak buraya dokunduğumuz günden bu yana canlılar insanlarla dost oldu. Ürkek kuşları artık daha yakından görebiliyoruz. Önceleri araçla giderken durduğumuz anda kaçışan kuşlar şimdi kendilerine müdahale edilmediği takdirde oldukları yerde duruyor ve bizlere görsel bir ziyaret sunuyor. Bu çabalarımızın karşılığında kalıcı listede yer alacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 30.11.2017 18:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hüseyin 2017-12-01 13:39:26

FAZLA ABARTIYOSUNUZ SİZ ELDEĞDİRMEDEN ÖNCEKİ HALİ DAHA GÜZELDİ OZAMAN DOĞALDI ŞİMDİ İSE YAPAY OLDU GÜNDEN GÜNE YOK OLUYOR FARKINDA DEGİLSİNİZ UNESKOYA DA GİRME ŞANSI %1 UNESKONUN ARADIGI ŞARTLARLA BURDAKİ MEVCUT DURUM HİÇ BAGDAŞMIYOR