banner388

Kuş Cenneti cayır cayır yanıyor

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan, Samsun'un 19 Mayıs ilçesindeki Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Kuş Cenneti cayır cayır yanıyor

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan, Samsun'un 19 Mayıs ilçesindeki Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

15 Eylül 2020 Salı 20:32
Kuş Cenneti cayır cayır yanıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Bafra Orman İşletme Şefliği, Samsun İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve 19 Mayıs Belediyesi personelinin sürdürdüğü yangını kontrol altına alma ve soğutma çalışmaları devam ediyor.

İş makinelerinin müdahale ettiği yangında, dumanlar ve alevler yükselmeye devam ediyor. Rüzgarın etkisiyle bir su kanalına doğru ilerleyen yangının ilerleyen saatlerde etkisini yitirmesi umut ediliyor.


19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu yangında şu ana kadar 200 hektar alanın etkilendiğini belirtti. Topaloğlu, “Yangının tam ne zaman başladığı daha sonraki bilgilerle belli olacak.

Bize ve kaymakam beye saat 12.00’de haber verildi. O zamandan beri buralardayız. En son iş makinemizin gelmesiyle birlikte şu anda kontrol altına almaya çalışıyoruz. Yanan yer makilik ve çalılık bir alan ama ne olursa olsun habitatın çok yüksek olduğu, canlı türünün çok fazla olduğu, ekolojik yaşamın çok fazla yaşandığı bir bölge burası. Ondan dolayı ölen canlılar noktasında üzüntülüyüz. Hem de doğal bitki örtüsü de tabii bir 20-30 yılda ancak bu hale gelir. Bundan dolayı üzüntülüyüz ama herhangi bir can kaybı, herhangi bir eve sirayet, bir mala zarar gelmedi şu ana kadar. Onu kontrol altına almaya çalışıyoruz. İnşallah bu gece olamadan soğutma çalışmaları da tamamlanarak bunu kontrol altına alacağımız düşünüyorum” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin'in yaptıpı son dakika açıklamasına göre yangın kontrol altına alındı. Zengin, konuyla ilgili:  “Yangın şu an itibarıyla kontrol altına alındı. Tedbir amaçlı bölgede ekip bekletiyoruz. Yanan alan daha çok sazlık ancak orman alanı da zarar gördü” dedi.
 

Son Güncelleme: 15.09.2020 21:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halkın adi 2020-09-16 00:01:52

37 senelik hayatımda hadi diyelim 10 sene çocuktuk 27 senedir burda birkere yangın çıkmadı çünkü köylü halkı gözü gibi bakıyor du buralara. ama şimdi nolduda yangın çıktı yanan yere zati köylü halkı giremiyor girenler parasıyla içeri girenler ziyaretçiler vs. Ama bu bir taktik buradaki ağaçları kesmiş olsalar tepki toplayacak kendileri yakıp yıkıp temizleyip peşkeş çekecekler kesin aklıma bu geliyor ben burada büyümüş yetişmiş birisiyim yazıklar olsun bu insanlar iyi kötü burada tarım yapıyordu hayvancılık balıkçılık yapıyordu alın başınıza çalın yiyecek burası kalmıştı orayida yiyin

Avatar
Peşkeşçi 2020-09-15 20:55:09

Çok merak ediyorum imara açılıp kime peşkeş çekilecek burası ?

Avatar
Misafir 2020-09-15 21:51:00

Yakanlar veya yakanda aynı öyle yansın emi

Avatar
Hunter 2020-09-15 23:46:50

Eeee avcılar yakmıştır avcılar diyenlere de bu yangın kapak oldun onlara Ava yasaklana yere kim girdide yaktı acaba çok merak ettim ama şuna eminimki avcılar yaktı diyemicekler en çok seviğindim iş bu olacak bir Avcı olarak

Avatar
merv 2020-09-16 10:31:27

Ne Hikmetse deniz kenarı ve turistik bi yer aceba kimlere peşkeş çekilecek. Geçmişte Trabzon ve tatil beldelerinde ki örneklerde olduğu gibi önce yak sonra otel dik. orası 7/24 jandarma ve özel güvenliklerle korunan bi yer nasıl yandı aceba çok merak ediyorum.

Avatar
Falcon 2020-09-16 15:42:37

Burada yanan yer yorumlardaki yerleşim yeri kapalı olan kuscenneti değil kimse bilmeden kimseyi suçlamasın yanan yer köylünün evlerinin dibi yaradı olan konusuyor yakan da gene köylü yer açılsın die tarla yapalım diye

Avatar
Ercan 2020-09-16 16:45:53

Ya avcılar yaktı ya da Akepe'nin her zamanki rant oyunu malesef