banner388

Kurtuluş yolu 98 yıl sonra bulundu

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan Amasya’ya gittiği Kurtuluş Yolu 98 yıl sonra bulundu.

Kurtuluş yolu 98 yıl sonra bulundu

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan Amasya’ya gittiği Kurtuluş Yolu 98 yıl sonra bulundu.

14 Aralık 2017 Perşembe 17:14
Kurtuluş yolu 98 yıl sonra bulundu

Samsun haber - Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadele başlatmak için Samsun’dan Amasya’ya gittiği 98 kilometrelik tarihi yol tam 98 yıl sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından gün yüzüne çıkartıldı.


2 yıl önce başlatılan çalışma kapsamında Kurtuluş Yolu turizme kazandırılacak. Kurtuluş yolu çalışmalarını yerinde inceleyen Samsun  Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Kurtuluş Mücadelesinin Samsun sınırları içindeki her kilometresini birer birer o günleri yaşatacak şekilde yeniden inşa ediyoruz" dedi.

“SESLİ UYARI CİHAZLARI OLACAK”

Kurtuluş Yolu Projesi hakkında bilgi veren Başkan Yılmaz, “Ladik’ten kalkan minibüsler Doruk’a, Diphan’a, Üçhanlar’a, Kavak’a ve Samsun’a diye yolcu çağırıyorlarmış. Biz de Doruk, Diphan ve Üçhanlar’ı belirgin objeler haline getireceğiz. Güzergah belirleyici çanları yerlerine koyacağız. Bu çanlar fırtına, sis ve tipi sebebiyle güzergahını kaybetme riski olan yaya ve taşıtlara güzergah göstermek amacıyla Karayolları ekipleri tarafından sesli uyarıcı bir cihaz şeklinde güzergah göstericisi olarak kullanılmaktaydı. Bizde bunu tekrar hayata geçireceğiz” dedi. 

“ANILAR TEKRAR CANLANACAK”

Yolu o dönemki haline benzetmeye çalıştıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, “Samsun Tütün İskelesi’nden başlayan yolculuğun Samsun’daki süreci Havza çıkışında son bulmuş, Atatürk buradan Amasya’ya uğurlanmıştı. Atatürk’ün yolculuk boyunca eşkıyaların saldırılarından korunmak için alternatif olarak kullandığı bu yolu yoğun çalışmalarımız sonucunda tekrar belirledik. Burada yaşanan anıları tekrar canlandıracağız. O zamanın şartlarını ziyaretçilerimize göstermek istiyoruz.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 15.12.2017 13:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
FÇelik 2017-12-15 12:13:24

Başkanın onca soruna rağmen golf sahasıyla ilgileneceğine müze açacağına sorun çözmeye uğraşsın. Bunlar zoruna gitmedi de Ulu Önder'in Kurtuluş Yolu mu gözüne battı. İlk defa Başkanının yaptığı bir hizmet bukadar önem arz etti geçmiş için.

Avatar
misafir 2017-12-15 10:10:25

başkanım memleket de almış sorunlar gidiyor siz atatürk yolunun peşine düşmüşsünüz onca masrafa yazık