banner388
banner390
banner410
banner408

Kuraklık tehdidi büyüyor

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Demir, "Ülkemizde kuraklık tehdidi büyüyor" dedi.

banner269

Kuraklık tehdidi büyüyor

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Demir, "Ülkemizde kuraklık tehdidi büyüyor" dedi.

23 Ocak 2018 Salı 12:30
Kuraklık tehdidi büyüyor

Samsun haber - Geçtiğimiz günlerde NASA görevlisi Dr. Painter, Türkiye'yi kuraklık konusunda uyarmıştı. Dr. Painter yaptığı açıklamada, "Daha çok sel yaşayacaksınız. Alt yapıya yatırım yapın. Bazı yerler ise kuraklık çekecek. Temiz su için baraj inşa edin” demişti.

Dr. Painter'ın açıklamalarının ardından bir açıklamada Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Demir'de geldi.

"SUYUMUZ AZALMAKTA"

Demir, "Birkaç gün önce bir NASA görevlisi kuraklığa dikkat çekerek Türkiye’yi bekleyen tehlikeler konusunda uyarılarda bulundu. Bu konuda elimden geldiğince yıllardır uyarılarda bulunuyorum. Ülkemizi önümüzdeki süreçte bekleyen çok önemli tehlikeler var. Kişi başına düşen suyumuz azalmakta, küresel ısınmanın etkileri artmakta, kuraklık tehdidi büyümektedir” diyerek konunun önemine vurgu yaptı.

"SIKINTI DEVAM EDECEK"

Duyarlı bir toplum oluşturulması gerektiğini belirten Demir, "2018 yılı için veriler önemli sinyaller veriyor. Ocak ayını bitirdiğimiz şu günlerde henüz ciddi kar yağışı gerçekleşmedi. Önümüzdeki süreçte de sıkıntı devam edecek gibi. Yeraltı su kaynaklarımız beslenemiyor, yağış rejimi ciddi değişim gösteriyor. Kısaca, önümüzdeki süreçte hepimizin dikkatli olması, bilinçli ve bilgili olması zorunlu. Herkesin yapabilecekleri var. Önce eğitim ve duyarlı bir toplum oluşturmalıyız. Geleceğe ülkemizi taşıyabilmenin yolu milli bir seferberlikten geçmektedir. Sizlerden ricam, bu konuda duyarlı olmanız ve duyarlı toplum oluşturmada bana destek olmanızdır” diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zekai 2018-01-23 14:01:10

Tamam oturduğun yerden açıklamayı yaptın oturmaya devam başka yaptığınız bir şey yok. Alayınız sadece teorisyensiniz elinizden ne geliyor diye sorsan bakarsınız boş boş.