banner388

Kuraklık fındığı yaktı! Peki fındık fiyatları ne olacak

Samsun'da yetersiz yağıştan dolayı ağaçtaki fındık yandı...

Kuraklık fındığı yaktı! Peki fındık fiyatları ne olacak

Samsun'da yetersiz yağıştan dolayı ağaçtaki fındık yandı...

19 Ağustos 2020 Çarşamba 14:17
Kuraklık fındığı yaktı! Peki fındık fiyatları ne olacak

Samsun’un Ayvacık ilçesinde yetersiz yağmur yağışından dolayı fındıkta yanma meydana geldi.
Öğrenilen bilgiye göre, Ayvacık ilçesinde bulunan fındık bahçelerinde ağustos ayında yaşanan kuraklığa bağlı olarak yanmalar oluştu.

GÖRÜNCE ŞAŞKINA DÖNDÜLER

Hasar daha çok ilçenin güneyinde bulunan mahallelerde ve arazilerin güneye bakan yamaçlarındaki bahçelerde yaşandı. Fındık toplamak için bahçelerine giden çiftçiler ağaçlarda kuruyan fındık çotanaklarını görünce şaşkına döndü.

ÜÇTE BİRİ ZİYAN OLDU

Ayvacıklı çiftçiler yeterli yağışın olmaması nedeni ile fındıkların en az üçte birinin dalında kuruduğunu ve sağlam kalan fındıkların da randımanın ciddi oranda düştüğünü belirtti. Arazilerin engebeli ve fındık bahçelerinin dağınık olması nedeni ile fındıkları sulayamadıklarını belirten çiftçiler bekledikleri miktarda ürün alamayacaklarını dile getirdiler.

Ayvacık ilçesinde kuraklığa bağlı olarak fındıkların yanması sonucu, fındık fiyatlarında artış olup olmayacağı ise şimdilik merak konusu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.