banner388

Küçük esnafın belini büküyorlar

Okulların açılmasına sayılı günler kala büyük marketlerde kırtasiye ürünlerinin satılması sebebi ile Samsun Yabancılar Çarşısı Kırtasiyeciler ve Oyuncakçılar Odası Başkanı Olcay İnanç, bu duruma ile alakalı olarak açıklamada bulundu.

Küçük esnafın belini büküyorlar

Okulların açılmasına sayılı günler kala büyük marketlerde kırtasiye ürünlerinin satılması sebebi ile Samsun Yabancılar Çarşısı Kırtasiyeciler ve Oyuncakçılar Odası Başkanı Olcay İnanç, bu duruma ile alakalı olarak açıklamada bulundu.

09 Eylül 2017 Cumartesi 17:37
Küçük esnafın belini büküyorlar

Samsun Haber- Yakın bir zaman içerisinde yeni dönem için açılacak olan okulların beraberinde getirdiği kırtasiye alış verişi hakkında açıklamada bulunan Samsun Yabancılar Çarşısı Kırtasiyeciler ve Oyuncakçılar Odası Başkanı Olcay İnanç, büyük marketlerin alanları dışına çıkarak her türlü ürünü statiğini ve bu durumun küçük esnafı olumsuz etkilediğini belirtti. Ayrıca İnanç, fiyatlarda pek bir değişim olmadığını, geçen sene ile hemen hemen aynı olduğunu da dile getirdi.  

“Büyük balık her zaman küçük balığı yutuyor”

Yaşanılan bu durumun küçük esnafı olumsuz etkilediğini ve büyük bir rekabet ortamının içinde kaldığını söyleyen İnanç: "Maalesef bu duruma bir önlem alınamıyor. Kırtasiyecilerimiz para kazanamıyor. Çünkü büyük bir rekabet ortamının içerisindeler. Büyük balık her zaman küçük balığı yutuyor. Bizim esnaflarımız bitme noktasında. Çünkü kırtasiyecilerimizin karşısında büyük marketler var. Büyük marketler ürünleri oldukça düşük fiyatlara alıyor dolayısıyla da ucuz fiyatlara satıyorlar. Ama bizim küçük esnafımızın böyle bir gücü yok. Bu durum bütün umudunu sezona bağlayan kırtasiyecilerimizi sıkıntıya sokuyor. Bu gün verilere bakıldığında bi çok kırtasiye esnafımız kapatmış durumda. Büyük marketlerle rekabet edecek güçte değiller. Maddi durumu iyi olan kırtasiyecilerimizin de buna ne kadar dayanabileceğini zaman gösterecek. Biz yıllardır büyük marketlere karşı yaşadığımız sıkıntıyı dile getiriyoruz. Ama hiç bir sonuç alamadık. Bu aslında sadece bizim sorunumuz değil pek çok sektör aynı sıkıntıyı yaşıyor. Yani mahalle aralarındaki küçük esnaflar ölüyor. Market dediğiniz zaman gıda ürünleri, temizlik ürünleri tarzında ürünlerin satılması akla geliyor. Ama bu gün bakıldığında büyük marketler televizyondan, cep telefonuna, çorabına kadar her şeyi satıyorlar. Branşı dışında her şeyi satıyorlar. Aldıkları ürünleri tırla alıyorlar. Bu da küçük esnafı bitiriyor. Bize, ya bu işi yapmayın kapatın bu dükkanları desinler ya da bir öneri sunsunlar" ifadelerini kullandı.

Fiyatlarda geçen seneye göre pek bir fark olmadığını belirten İnanç: "Fiyat bakımından geçen sene ile bu seneyi mukayese ettiğimizde fiyat farkı yok. Fiyat artışı olsa bile esnafımızın bunu uygulama şansı yok. Çünkü esnafımız bir rekabet içerisinde. Zaten esnafımız ürünleri alırken zamlı alsa bile o zammı uygulayamıyor. Kendi kar marjından düşürerek ürününü o şekilde satmayı düşünüyor. Rekabet ortamındaki esnafımız fiyat artışını uygulasa iyice sıkıntıya düşer. Fiyatlarımız geçen sene ile hemen hemen aynı" diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sasa 2017-09-10 13:58:49

sayın başkan küçük esnafın belini büken a101 ve bim deninen şerefsizlerdir hadi gücünüz yetiyorsa birşeyler yapın??

Avatar
ramazan 2017-09-10 14:35:38

Yabancılar çarşısı ismini sevmiyorum halk arasında Rus pazarı idi ve tekrar o şekilde anilmali.