banner388

Koronavirüs Samsun'da et fiyatlarını şişirdi

Samsun'da kasapların işleri %80 düştü.

Koronavirüs Samsun'da et fiyatlarını şişirdi

Samsun'da kasapların işleri %80 düştü.

24 Mart 2020 Salı 20:54
Koronavirüs  Samsun'da et fiyatlarını şişirdi

Samsun Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Ömür Şen, toplu et satışı yaptıkları iş yerlerinin korona virüsü sebebiyle kapanması dolayısıyla işlerinin yüzde 80 düştüğünü açıkladı. Koronavirüsü nedeniyle birçok iş yerine geçici bir süreliğine kapanmasının üzerine Samsun’da boş alan sokaklar esnafı etkiledi.

 Virüsün ilk yayılmaya başladığı dönemde vatandaşlar kasaplardan et stokğu yaptı. 

"BU FIRSATÇILIKTIR"

Bu durumun et fiyatlarını arttırdığını belirten Samsun Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Ömür Şen, "Korona virüsünün bize yüzde 80 kadar etkisi var. Durum böyleyken etlere de zam gelmesi bizleri bir hayli etkiledi. Vatandaşın durumu ortadadır. Dışarı çıkamıyor, alışveriş yapamıyor. Etlerin fiyatı yükselince ayrı bir yıkım oluyor. Etlerin bu tarz yükselmesi iyi değil. Bu fırsatçılık olarak düşünüyoruz. İlk başta vatandaşlar panik yaptı. Marketlere yöneldi ama bu durum çok abartılacak düzeyde değil. Tabii, insanların biraz korkuyor, ileriye dönük ne olacak diye düşünüyorlar. İnsanlar fırsat düşkünlüğü yapmasınlar. Genellikle lokanta, fabrikalar gibi toplu et sattığımız yerler virüs nedeniyle kapatılınca bizim işlerimizde yüzde 80 düşüş oldu. Etlerin stok durumunda bir sıkıntı yok. Sadece kelle paçaya rağbet arttı." dedi.

Samsun'da kasaplarda kıymanın kilogram fiyatı 48 ile 50 TL ve kuşbaşının kilogram fiyatı ise 50 ile 52 TL’den satılıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muzaffer kurt 2020-03-24 23:00:15

Dahada indirin millet yesin

Avatar
umut 2020-03-24 23:13:08

Vürüs bahane kardeşim et fiyatları ta on gün önce normal kıyma 48 yağsız ise 58 kuşbaşı 62 TL olmuştu şimdi devam ediyor Bu fiyat indirimli yanlış anlaşılmasın bugün yine baktım aynen devam ha çok daha fiyata satan var Allah bu devlete zeval vermesin yoksa bunlar bu kanımızı emerler Allaha havale ediyorum biraz insaf olmayan ne yapacak azda olsa bazı büyük marketler indirim yapıyorda millet et almaya çalışıyor

Avatar
Sms 2020-03-25 10:16:56

Başkan dün müjdeli haber veriyordun. İndirsene et fiyatlarını, ümmetin esas müjdeli haber görsün. Pehhh

Avatar
hasan 2020-03-25 16:28:44

bu yıl kurban fıyatları cok dusuk olacak kımse kurban kesmez yuzde yetmış az olur bu vırus boyle gıderse

Avatar
Esnaf 2020-03-25 16:38:23

Yoksa bu gidişle etlerimizi siz yiyeceğe benziyorsunuz.fiyatlar yüksek.