banner388

Korona gölgesinde YKS heyecanı

Yurdun dört bir yanında olduğu gibi Samsun'da da öğrenciler koronavirüs tedbirleri kapsamında sınav yerlerine giderek üniversiteye geçiş sınavı olan YKS'de yerlerini aldı.

Korona gölgesinde YKS heyecanı

Yurdun dört bir yanında olduğu gibi Samsun'da da öğrenciler koronavirüs tedbirleri kapsamında sınav yerlerine giderek üniversiteye geçiş sınavı olan YKS'de yerlerini aldı.

27 Haziran 2020 Cumartesi 12:47
Korona gölgesinde YKS heyecanı

Korona virüsü gölgesinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) tüm Türkiye'de olduğu gibi Samsun'da da büyük bir heyecanla başladı.

Üniversite hayali kuran binlerce öğrenci uzun bir hazırlık sürecinin ardından bu yılda sınav salonlarını doldurdu. Korona virüsü gölgesinde yapılan YKS, diğer yıllardan bu özelliğiyle ayrıldı. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) sınava girecekler için sınav öncesi alınan tedbirler dikkati çekti. Sınav için Sağlık Bilimleri Fakültesine gelen öğrencilere girişte el dezenfektanı, ıslak mendil ve maske verildi. Öğrenciler fiziksel mesafeye uyarak sırayla içeri alındı.

UĞUR GETİRSİN DİYE AYNI KIYAFET

Aynı yerde sınava girecek olan iki arkadaşın yaptıkları ise dikkat çekti. Sınavda uğur getirmesi için aynı kıyafetleri giydiler. Fakültede saat 10.05 itibarıyla kapılar kapandı. Sınav öncesi bir aksilik yaşanmadı. Son dakika gelen öğrenci veya geç kalan olmadı. Sınav görevlileri ve polis ekipleri tarafından sık sık gürültü olmaması yönünde velilere uyarılar yapıldı.

YKS’nin ilk oturumu olan TYT 10.15 itibarıyla başladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gerçek Haber Bu 2020-06-27 22:40:23

Bu hangi okul bilmiyorum ama adalet mahallesi ve çevresindeki okullarda kardeşimi gazi anadolu lisesine götürdüm tedbiri bırakın mahallede adım atacak yer yok maskeleri kollarına koymuşlar kimsenin umrunda değil kendi canını düşünmeyen başkalrınkini düşünsün yeter bu vurdum duymazlık cahil insanlarla yaşamaktan bıktık artık biz tedbiri alıyoruz millletin hiç umrunda değil.