banner388
banner390
banner410
banner408

Konuk Başkan'dan Samsun'a Övgü

Geçtiğimiz aylarda Tarihi Kentler Birliği’ne üye olan Balıkesir Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz Samsun'u yakından inceledi.

banner269

Konuk Başkan'dan Samsun'a Övgü

Geçtiğimiz aylarda Tarihi Kentler Birliği’ne üye olan Balıkesir Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz Samsun'u yakından inceledi.

01 Aralık 2016 Perşembe 19:27
Konuk Başkan'dan Samsun'a Övgü
Türkiye’nin her yerinden tarih fışkırıyor
Tarihi Kentler Birliğinin önemine vurgu yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Tarihi Kentler Birliği olarak kentimizde bulunan, yok olmaya yüz tutmuş olan tarihi değerlere hak ettiği yeri vermeyi amaçlıyoruz. Bir kentin geçmişini ancak tarihi anlatabilir. Örneği Samsun Kalesi’nin yeri belirlenemeseydi buradaki yerleşim planı hakkında bir bilgimiz olabilir miydi? Saathane Meydanı’nda yenileme çalışmaları yapmasaydık tarihi hamamı bilebilecek miydik? Kentimizde bu tarz birçok örnek bulunmakta. Anadolu’nun her bir köşesinden adeta tarih fışkırıyor. Tarihi Kentler Birliği olarak bize düşen görevde bu tarihi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmaktır” dedi ve Başkan Yücel Yılmaz’a gerçekleştirdiği ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise “Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirmiş olduğu bazı projeleri inceleme fırsatına eriştik. Çiftlik Cadde AVM Projesi, Kurtuluş Yolu, Panorama 1919 Müzesi, Çok Amaçlı Salon dahil birçok yerde incelemeler yaptık. Özlenen belediyeciliği Samsun halkına sunmuşsunuz. Sizleri bu örnek çalışmalarınızdan ötürü tebrik ediyoruz. Karesi ilçemizin geçmişi 1300’lü yıllara uzanıyor. Kentimizin tarihi dokusunu yapacağımız restorasyon çalışmalarıyla birlikte günümüze kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu bağlamda oluşturulan Tariki Kentler Birliği’nin değerli başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'a konuk olmaktan mutlulu duyuyoruz” şeklinde konuştu.
 
Son Güncelleme: 03.12.2016 17:50
Anahtar Kelimeler:
SamsunTarih
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.