banner388

KOBİ'lere Önemli Destek

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “KOBİ’ler İçin Nefes Kredisi” sayesinde iş dünyasının büyük bir ivme ve moral kazanacağını açıkladı.

KOBİ'lere Önemli Destek

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “KOBİ’ler İçin Nefes Kredisi” sayesinde iş dünyasının büyük bir ivme ve moral kazanacağını açıkladı.

09 Aralık 2016 Cuma 16:18
KOBİ'lere Önemli Destek

Samsun TSO Davut Altan Meclis Toplantı Salonunda, Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu başkanlığında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi Toplantısı yapıldı.

Toplantıda Başkan Salih Zeki Murzioğlu, KOBİ’lere finansman sağlamak amacıyla TOBB önderliğinde Ziraat Bankası, Denizbank ve KGF ortaklığında hayata geçirilen, “KOBİ’ler İçin Nefes Kredisi” hakkında şu bilgileri verdi:

“KOBİ’ler İçin Nefes Kredisi iş dünyasına büyük ivme ve moral kazandıracak, riskin yüzde 85’lik kısmını Kredi Garanti Fonu, yüzde 15’lik dilimi ise bankalar tarafından karşılanacak. Nakit akışının çok önemli olduğu bir dönemdeyiz. Bu dönemde özellikle KOBİ niteliğindeki firmalarımızın can suyuna ihtiyacı var. KOBİ’lerimizin bu dönemde en önemli sorunu teminatlandırma. Kredi ihtiyacı olan küçük ve orta ölçekli birçok üyemiz, teminat sorunuyla karşı karşıya kalıyor. Anı zamanda KOBİ’ler yüzde 15 ile yüzde 18 arasında faizle kredi kullanıyor, faiz baskısından nefes alamıyor. Bu da KOBİ’lerin hem rekabet edebilirliğini hem de ekonomik varlıklarını idame ettirebilmelerini riske sokuyor. Bu anlamda çok önemli bir proje hayata geçti. 'KOBİ’lere yüzde 10’un altında faizle kredi kullandırmalıyız' yaklaşımıyla gerçekleştirilen proje için önce TOBB ile 365 oda ve borsa elini taşın altına koydu. “Nefes Kredisi ile KOBİ’lere yıllık yüzde 9,90, aylık yüzde 0,83 faizle 1 yıl vadeli kredi sağlanacak. Üç ay içinde Türkiye genelinde yaklaşık 80 bin KOBİ’miz bu imkandan faydalanmış olacak. Yeni yılın başlarında başlanacak olan uygulamanın KOBİ’lerimize ve Samsun iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum” 
 

Son Güncelleme: 12.12.2016 18:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.