banner388

"Kitap Fuarı"na yoğun ilgi!

Atakum Belediyesi tarafından 15 Aralık tarihlerine kadar açık olacak olan Atakum Kitap Günleri, kitapseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

"Kitap Fuarı"na yoğun ilgi!

Atakum Belediyesi tarafından 15 Aralık tarihlerine kadar açık olacak olan Atakum Kitap Günleri, kitapseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

11 Aralık 2019 Çarşamba 21:12
"Kitap Fuarı"na yoğun ilgi!

Atakum Belediyesi'nin düzenlediği ve 15 Aralık Pazar gününe kadar Atakum Kent Meydanı'nda ziyaretçilerine açık olacak Atakum Kitap Günleri'ne ilgi her geçen gün artıyor. 50 yazar, 40 yayıncı ve 100 farklı markanın yer aldığı kitap günlerinde önemli yazarlar İhsan Eliaçık, Vehbi Vakkasoğlu ve Hulki Cevizoğlu'nun söyleşilerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, yazarlarla birebir görüşen ve kitap imzalatan kitapseverler ise Atakum Kitap Günleri'nin düzenlenmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Ziyaretçiler daha fazla yazar istiyor

Kitap günlerinin açıldığı günden itibaren yüksek katılım gösteren kitapseverler, böyle bir etkinliğin Atakum'da açılmış olmasını sevinçle karşıladığını dile getirdi. Atakum Kitap Günleri alanına gelip yazarlarla tanışarak kitapları imzalatan ziyaretçiler; gelecek dönemde etkinliğin daha büyük, geniş bir alana kurulmasını, daha fazla yazarın gelmesini istediklerini ve bu tür etkinliklerin kentlerin kültürel ve sosyal gelişimine de önemli katkı sağladığını belirtti.

"Sanatın her türlüsü Atakum’da olacak"

Atakum’un kültür ve sanat kenti olması için daha organize etkinliklerin alt yapısının oluşturulması gerektiğini ifade eden Başkan Deveci; “Bu tür etkinlikleri her zaman yapacağız. Atakum, kültür ve sanat kenti olacak. Bundan önce de çocuk kitap günleri düzenledik, o da güzel geçmişti. Bu ise daha güzel daha organize bir etkinlik oldu. Önümüzdeki etkinlikler daha organize olacak. Kitabın, düşüncenin, sanatın her türlüsü Atakum’da olacak ve olmalı. Burası bir turizm kenti olacaksa, Karadeniz’in en eğitimli, en çağdaş insanların yaşadığı bir kent olacaksa, mutlu insanların bir arada yaşadığı bir kent olacaksa, Türkiye’nin ilk 10’una giren üniversitemiz ile ve 35 bin üniversiteli bu kentte yaşıyor diye övüneceksek, bunun altyapısını oluşturmamız gerekiyor” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mert 2019-12-12 08:12:27

Fuara gelen yayınevleri neden kitaplarını, internet kitap sitelerinden daha pahalı satar anlamış değilim.