banner388

Kısıtlamada pazar kurulacak mı?

Yurt genelinde 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanma uygulanacak. Bu uzun süre zarfında pazarcılar haftada 1 gün tezgah açmak istiyor. 

Kısıtlamada pazar kurulacak mı?

Yurt genelinde 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanma uygulanacak. Bu uzun süre zarfında pazarcılar haftada 1 gün tezgah açmak istiyor. 

27 Nisan 2021 Salı 17:17
Kısıtlamada pazar kurulacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son kabine toplantısının ardından yaptığı açıklama ile korona virüsü vaka sayılarının kontrol altına alınması gerektiğini belirterek, Türkiye’de tam kapanma kapsamında kısıtlamaların 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'da başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçildiğini ifade etmişti. İçişleri Bakanlığı genelgesi ile de yasaklar ve muaflar listesi de belli oldu. Tam kapanma dolayısıyla semt pazarlarının kapalı olacağını dile getiren Başkan Muhammet Yazıcı, konu ile ilgili açıklamada bulundu.

ODAYA KAYITLI 500'ÜN ÜZERİNDE PAZARCI VAR

İnsanların semt pazarı yerine manav ve marketlerden sebze almak zorunda kalacağını dile getiren Yazıcı, “Açıklanan yeni yasaklarla birlikte semt pazarları açılmayacak. Bu kararı doğru bulmuyoruz. 1,5 milyona yakın nüfuslu bir şehirde marketler ve manavlar bu insanların ihtiyaçlarını karşılayamaz. En azından haftada 1 gün ilçelerimizde pazar olması lazımdı. Buna sadece pazarcı gözünden bakmamak gerekiyor. Üretici de malını daha kolay satabilirdi. Esnaf olarak zor durumda kalacağız. 21 gün açmamak demek, bizim açımızdan da tüketici açısından da çok zor. Bakkallar ve marketler açıkken hafta 1 gün pazarlar da açık olsa vatandaşlar daha rahat ihtiyaçlarını görebilirdi. Odamıza kayıtlı 500’ün üzerinde pazarcı var. 40 tane de manav var. Pazar olmayınca insanlar manav ve marketlere mahkum kalacaklar. Market ve manavların bunu istismar edip, fırsata dönüştürmesinden endişeliyiz. Bu talebin uzunca süre karşılanabileceğini düşünmüyorum. Bu süreçte arabayla gezip, sebze meyve satmak da yasak” dedi.

Samsun’da hafta sonu kısıtlaması nedeniyle, cuma günü açılan semt pazarlarının tam kapanmadan dolayı açılmayacağı belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Atsız 2021-04-27 20:07:19

Elbette pazar mazar kurulmayacak. Kısıtlama, kapanma diyoruz, hayret bir şey! O zaman kahvehaneci de açsın, lokantacı da açsın, bana mı bu kısıtlama sadece?

Avatar
merv 2021-04-28 13:32:42

Kapanma mı açılım mı yaşayıp göreceğiz. herkes sokakta herkes izin almaya başladı.

Avatar
vatandaş 2021-04-28 18:58:15

Esnafa destek önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi
İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur tarafından pandemi kısıtlamaları nedeniyle ekonomik zorluk çeken esnafa destek ödemesi verilmesi ve sabit ödemelerin yeniden düzenlenmesi amacıyla TBMM Başkanlığına sunulan önerge, AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi. bitti bu durum

Avatar
Akif 2021-04-29 23:53:13

Değil pazar marketin açık olmasına dahi karşıyım neden marketler haftanın her günü açık haftada 3 gün açık olabilirdi gerisinde kapalı market açık ama bakkal kapalı bu ne perhiz ne lahana turşusu o zaman bakkallarda açık olsun