banner388

Kış günü Karadeniz yanıyor

SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, 1 hafta içerisinde Samsun'da ormanlarda 13 kez yangın çıkmasının ardından açıklamalarda bulundu. 

Kış günü Karadeniz yanıyor

SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, 1 hafta içerisinde Samsun'da ormanlarda 13 kez yangın çıkmasının ardından açıklamalarda bulundu. 

25 Aralık 2019 Çarşamba 14:29
Kış günü Karadeniz yanıyor

Samsun'da 1 hafta içerisinde ormanlarda 13 kez örtü yanının meydana gelmesinin ardından ardından Mehmet Özdağ politikacıları sorumlu tuttu.

Konuya ilişkin yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Kış Günü Karadeniz Yanıyor! 
Sorumlular Politikacılardır.
Kış günü Karadeniz Bölgesi yanıyor! Trabzon, Ordu, Giresun, Artvin'de 69 alan birden alevler altında. Samsun'da da bir haftada 13 orman yangını meydana geldi.
Türkiye gerçeğinde yangından sonra bu bölgelerin imara açılması sonucu otel, villa inşaatlarının yükseldiğini gördük. Bu nedenle her yangın olayında kuşkularımız yeniden artıyor.
69 ayrı nokta aynı anda yanıyor, tasadüf mü?  
Karadeniz Bölgesinde Artvin, Rize, Trabzon, Giresun ve Ordu dağları alev içinde kaldı. 69 ayrı yangından söz ediliyor. Bir değil, üç değil. Bu kadar yangının aynı anda olması tesadüf mü diyeceğiz?
Bu konuda “lodos”, “kuraklık”, “sıcak” gerekçesi yanında üreticilerin bahçelerindeki otları ve küçük dalları yapmalarını mı gerekçe yapacağız?
Karadeniz yangınlarının sorumluları doğrudan politkacılardır!
Yangınların çıkmasında değilse bile yayılmasında iklim değişikliği nedeniyle kış kuraklığının etken olduğu  da bir gerçektir. Karadeniz Bölgesinde bu aylarda yağışın olmaması iklim değişikliğinin de bir göstergesidir.
İklim değişikliğinin baş sorumlusu; dökülen her beton, her asfalt, kesilen her ağaç, yakılan her kömür, petrol ve gaz ile doğrudan politikacılardır.
Orman alanlarında madencilik faaliyetlerinin, taş ocağı  işletmeciliğinin kolaylaştırılması hatta desteklenmesi, yer yer imara açılması nedeniyle Karadeniz Bölgesi her gün köstebek yuvası gibi oyuluyor, bitki örtüsü ortadan kaldırılıyor.
Karadeniz Bölgesinin ekolojik yapısını değiştiren HES, taş ocakları ve özellikle de maden işletmelerinin artırılması iklim değişikliğini hızlandırmaktadır. 
Orman alanlarında madenc ve taş ocağı işletmeciliği derhal yasaklansın!
Yetkililerin “tahmini” açıklama hakkı yoktur. Yetkililerden araştırmalara dayanan bir açıklama bekliyoruz. Yeni yangınların olmaması için acil önlemelerin artırılmasını istiyoruz.
Yanan ormanların soğutma çalışması sonrası yenilenme çalışmalarının başlatılmasının, imara açılıp açılmayacağının takipçisi olacağız. 
Orman alanlarında madencilik ve taş ocağı işletme faaliyetleri derhal yasaklansın.
Ormanlar denetimsiz girişlere kapatılsın.
Saygılarımızla"
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İbrahim 2019-12-25 18:01:47

Bu yaşıma kadar Karadenizde yangın çıkmazdı ülke başı boş kalınca böyle olur ne olcak yöneticiler milleti nasıl yoksak derdinde