banner388

Kırşehir'in balıkları Samsun'dan

Samsun'dan giden balıklar Kırşehir'de tezgahları dolduruyor.

Kırşehir'in balıkları Samsun'dan

Samsun'dan giden balıklar Kırşehir'de tezgahları dolduruyor.

16 Ocak 2018 Salı 10:53
Kırşehir'in balıkları Samsun'dan

Kırşehir'de balık tezgahları Samsun ve Ankara bölgesinden gelen balıklarla doldu. 20 yıldır balıkçılık yapan Kenan Seçilmiş, en çok hamsinin tüketildiğini belirtti.



Seçilmiş, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle balıkların soğuk bölgelere gittiğini söyleyerek, "Fiyatların pahalı olmasının nedeni iklim şartlarıydı. Balıklar büyük firmalar tarafından bir dönem şoklandı. Piyasada bir dönem yüksek fiyata balık satışı yapıldı. Şuanda havaların soğuması ile birlikte balıklarda Karadeniz bölgesine gelmeye başladı" ifadelerini kullandı.



Kenan Seçilmiş ayrıca, "İnsanlar tezgahımıza gelerek fotoğraf çekiyor. Balık fiyatları hakkında bilgiler alıyor. Tezgahımızda en çok sattığımız balık türü ise hamsi, rekor derecede hamsi satışı yapmaktayız. Kırşehir’de ise en çok hamsi satışı yapıyoruz. Şuan ise kilosu 10 liradan satılıyor. Balığın bol ve taze olması da vatandaşı almaya yöneltiyor. İnsanlar bilinçli balık tüketimi yapmakta Somon, Hamsi, Palamut, Tirsi, Lüfer, İstavrit, Barbun, Sardalya, Levrek ve Zargana gibi balık türlerinin de sağlık açısından tüketilmesi önemli bu nedenle de bizler tezgahlarımızı boş tutmuyoruz" açıklamalarında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.