banner388

'Kimsenin Ekmeğiyle Oynamayız, Oynatmayız'

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, “Samsun’da hiçbir fırın işletmecisi GDO’lu ekmek üretmiyor. Biz kimsenin ekmeğiyle oynamayız, kimseyi de ekmeğimizle oynatmayız” dedi.

'Kimsenin Ekmeğiyle Oynamayız, Oynatmayız'

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, “Samsun’da hiçbir fırın işletmecisi GDO’lu ekmek üretmiyor. Biz kimsenin ekmeğiyle oynamayız, kimseyi de ekmeğimizle oynatmayız” dedi.

22 Mart 2017 Çarşamba 18:23
'Kimsenin Ekmeğiyle Oynamayız, Oynatmayız'

Samsun Haber - Geçtiğimiz gün, Adana’da bir fırın işletmecisinin içinde GDO maddesine rastlanan ekmek ürettiği haberi gündeme gelmişti. Meydana gelen bu olayla ilgili Adana Tarım İl Müdürlüğü soruşturma başlatmıştı. Bu olay akıllara acaba Samsun’daki fırınlarda da GDO’lu ekmek üretimi yapılıyor mu sorusunu akıllara getirdi.

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, Adana’da bir fırın İşletmesinin GDO’lu ekmek ürettiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığını, sadece bir iddia olduğunu belirterek, “Buna benzer haberler sürekli yayınlanarak ortaya spekülasyon çıkartılıyor. Görünen o ki bu sadece ortaya atılmış bir iddia. 65 bin ton GDO’lu ham maddenin ülkeye sokulduğu haberi ortaya atılıyor; ama bu da bir iddia. Biz oda başkanları olarak sürekli Tarım il müdürlüğü ile görüşme ve inceleme halindeyiz. Ekmek ve unlu mamul üreticileri olarak sürekli üretim hanelerimiz denetleniyor; denetlenmeli de. Biz Samsunlu ekmek üreticileri olarak hemşerilerimize temiz ve güvenilir ellerden ekmek üretiyoruz. Biz ekmek üreticileri olarak kimsenin ekmeğiyle oynamıyoruz, kimseyi de ekmeğimizle oynatmayız” diye konuştu.

“Ekmek Üretiminde Marka Şehiriz”

Samsun genelinde 180, ilçelerde ise 400 taş fırını işletmesinin olduğunu belirten Yiğit, “Kati suretle söylüyorum. Samsun halkımız ekmek üreten işletmelere güvenmeli. Ürettiğimiz ürünlerden sürekli laboratuvar örnekleri alınarak gereken incelemeler yapılıyor. Yapılan incelemeler sonucunda da şu ana kadar bir sorun yaşanmadı. Ekmek, un, su ve tuzdan meydana geliyor. Bu ham maddelere başka bir karışım ve katkı maddesi yok. Bu konuda da iddialıyız. Biz Samsunlu ekmek üreticileri olarak kendimizden gurur duyuyoruz. Biz gerçek taş fırını işletmelerimizde halkımızın damak tadına uygun ekmekler üretiyoruz. Üretmeye de devam edeceğiz. Bu yüzden de ekmek üretiminde marka şehiriz. Kendimizi Türkiye’ye kanıtladık.” ifadelerini kullandı.

Ekrem BİRCAN 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.