banner388

Kılıçdaroğlu : Cumhuriyete Sahip Çıkacağız

CHP’nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet'e bütün herkesin sahip çıkması gerektiğini söyleyerek “Cumhuriyet bizlere altın tabak ile sunulmadı” dedi.  

Kılıçdaroğlu : Cumhuriyete Sahip Çıkacağız

CHP’nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet'e bütün herkesin sahip çıkması gerektiğini söyleyerek “Cumhuriyet bizlere altın tabak ile sunulmadı” dedi.  

20 Eylül 2016 Salı 13:50
Kılıçdaroğlu : Cumhuriyete Sahip Çıkacağız

İstanbul’un Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar’ın Fatsa’da merhum annesi Eczacı İlhan Hazinedar adına yaptırmış olduğu ortaokulun açılışını gerçekleştirmek için Samsun-Çarşamba Havalimanı'na gelmiş olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk etap da Terme ilçesine geldi ve orada onu bekleyen halka seslendi. Bu ülkede bütün herkesin huzur içinde yaşamalarını istediğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Barış içinde, huzur içinde yaşamak istiyoruz, kardeşçe yaşamayı istiyoruz. Bu ülkenin esnafının kazanmasını, çiftçisinin kazanmasını istiyoruz. Çocuğunun eline kına yakarak askere yollayan anne üzülmesin. ‘Çocuğum gelecek, evlenecek, torunlarım olacak’ diye düşünüp mutlu bir yaşam sürsünler. En büyük arzumuz da işte budur. Kavgalardan artık bıktık. Bu ülkede kavga olmamalı. Siyaset uzlaşma kültürü içinde gelişmeli” dedi.



“ALTIN TABAKLA SUNULMADI”
Cumhuriyet'in eşit yurttaşlık olduğunu vurgulayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bütün herkse eşit şekilde fırsatların sunulduğu bir rejimin adıdır Cumhuriyet. Eğer ki cumhuriyet olmamış olsaydı bu ülkede Anadolu’nun kuş uçmayan kervan geçmeyen bir köyünde doğmuş olan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’ye Genel Başkan olamazdı. Eğer ki cumhuriyet olmamış olsaydı Erzincan’ın bir köyünde doğmuş olan Binali Yıldırım, Başbakan olamazdı. Eğer ki cumhuriyet olmamış olsaydı Toroslar'da doğmuş olan Ahmet Davutoğlu, Başbakan olamazdı. O sebeple her birimiz Cumhuriyet'in değerini bilmek zorundayız. Cumhuriyet kolaylıkla kurulmamıştır. Cumhuriyet altın tabaklar içerisinde bizlere verilmedi. Cumhuriyet'in arkasında milyonlarca şehitlerimiz var, bir sürü gazilerimiz var. Cumhuriyet'i biz böyle kurduk. O sebeple Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Cumhuriyet fazilettir’ demiş, ‘Cumhuriyet erdemdir’ demiş. Cumhuriyet bilhassa ‘kimsesizlerin kimsesidir’ demiş. O sebeple Cumhuriyet'e biz sahip çıkacağız. Cumhuriyet'e sahip çıkmak demek millete de sahip çıkmak demektir” diye konuştu.



"TERME MEYDANININ ADI ‘Cumhuriyet Meydanı’ OLARAK KALSIN"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra Terme’nin Belediye Meclisi’nin FETÖ darbe girişimi esnasında vatandaşların tepkilerini dile getirmiş olduğu Cumhuriyet Meydanı’nın ismini “15 Temmuz Milli İrade Meydanı” olarak değişmesi için Terme Belediyesinin Başkanı Şenol Kul’a seslenerek meydanın adının Cumhuriyet Meydanı olarak kalmasını istedi. Başkan Kılıçdaroğlu, “Bu meydanın ismi değişiyor, Cumhuriyet Meydanı olmasın diye. Bu hiç doğru bir şey değil. Cumhuriyet bütün herşeyin üstündedir. Onun altında bütün herşey düşünülebilir. O sebeple belediye başkanı Şenol Kul’dan istirham ediyorum. 15 Temmuz Meydanı tabiki olmalı. Bizler 15 Temmuz kalkışmasına karşıyız. Bir tek 15 Temmuz değil, ülkemizde yapılmış olan ve bundan sonra da yapılmak istenecek olan bütün darbeye, diktaya karşıyız. Çünkü halkımız varsa, milletimiz varsa, ülkemiz de vardır. O sebeple Cumhuriyet'i koruyalım. Cumhuriyet bir fazilettir. Görüşlerimiz farklı olabilir, partilerimiz de farklı olabilir, kimliklerimiz de farklı olabilir, dünyaya bakış açımız da farklı olabilir ancak unutmayalım ki bizi aynı paydada bir araya getiren en büyük değer Cumhuriyet'in ta kendisidir. O sebeple bu meydanın ismi de Cumhuriyet Meydanı olarak kalmalı” şeklinde konuştu.
Terme yaptığı konuşmalardan sonra Terme’nin Belediye Başkanı Şenol Kul ile beraber otobüste kısa bir görüşme yapmış olan Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Ordu'nun Fatsa ilçesine doğru yola çıktı.





 

Son Güncelleme: 20.09.2016 14:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.